Avfall och återvinning

Bild på Tomas Johansson arbetsledare för sopkörningsgruppen

Tomas Johansson har jobbat inom renhållningen i Krokom i trettio år. Idag är han arbetsledare och sköter det administrativa, men hoppar in och kör sopbilen då det behövs.

Det är kommunen som ansvarar för att ta hand om avfallet du slänger i din soptunna. Vi ser till att det samlas in och transporteras till Sundsvall. Där förbränns avfallet och blir till el och värme. Vi sköter tömning och transport av hushållssopor från småhus och företag.

Återvinn ditt avfall på en återvinnings­central!

Genom att sortera och återvinna ditt hushållsavfall kan du minska dina kostnader. Samtidigt gör du miljön en stor tjänst. I Krokoms kommun finns fem stycken återvinningscentraler (ÅVC) där du kan lämna sorterat grovafall och farligt avfall. Avfallet återvinns så långt det är möjligt.

Hitta till våra återvinningscentraler

Se när sopbilen kommer till dig

Det här gäller för dig som är företagare

Läs mer i våra vanliga frågor och svar Länk till annan webbplats.

Återvinn ditt avfall på en återvinnings­station

Det finns flera återvinningsstationer som sköts av Förpacknings- och tidningsinsamlingen AB (FTI). På en återvinningsstation lämnar du förpackningar av plast, glas, papper och metall samt tidningar. Företag får inte använda återvinningsstationerna.

Är någon container full eller har du synpunkter på städning, snöröjning och halkbekämpning vid återvinningsstationen? Ring 0200-88 03 11 (vardagar 08.00-20.00, helgdagar 10.00-16.00) eller gör en felanmälan på ftiab.se.

Hitta en återvinningsstation på ftiab.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Gör en felanmälan på ftiab.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Hjälpte informationen på sidan dig?

Meny