Avfall från villa

Rött hus i vintermiljö

Här finns information om avfallshantering och vad den kostar för dig som bor i villa. Vad som ingår i grundavgiften och en rad bra e-tjänster som underlättar för dig som villaägare.

Grundavgift debiteras per år och täcker bland annat kostnader för återvinnings­centraler, administration, kundservice, information och fakturering. I grund­avgiften ingår kostnadsfria besök på kommunens återvinningscentraler. Du betalar en avgift per hus, eller per adress som det bor folkbokförda personer på.

Här ser du vad avfallshanteringen i villa kostar

Det är kommunen som an­svarar för att ta hand om avfallet du slänger i din sop­tunna. Vi ser till att det samlas in för vidare transport till förbränning där det blir el och värme.

Hämtning av avfall

Hämtning av avfall

Transporterar du själv skrymmande avfall till en återvinningscentral kan du kostnadsfritt lämna det där. Du kan också beställa hämtning av skrymmande avfall och farligt avfall.

Läs mer om Avfallshämtning

Förpackningsavfall

Förpackningsavfall

Förpackningar av papper, plast, metall och glas får inte slängas i sopkärlet, utan ska lämnas på en återvinnings­station. Även tidningar och returpapper ska lämnas på återvinningsstationen.

Här hittar du våra återvinnings­stationer

Återvinningscentraler

Återvinningscentraler

Om du äger ett hus i Krokoms kommun kan du kostnadsfritt lämna skrymmande avfall, farligt avfall och bygg och rivningsavfall på någon av kommunens återvinningscentraler. Du får inte lämna avfall på våra grannkommuners anläggningar.

Här hittar du våra återvinningscentraler

Slamtömning

Slamtömning

Om ditt hus har slambrunn kan du läsa mer här slamtömning

Om ditt hus har kommunalt vatten och avlopp kan du läsa mer här:

Kommunalt vatten och avlopp

Jag ska köpa eller sälja ett hus

Jag ska köpa eller sälja ett hus

Om du ska sälja ditt hus anmäler du ägarbytet till Vatten och renhållning. Kärlet lämnas kvar och abonne­manget tas över av köparen.

Ägarbytet kan anmälas av säljaren, köparen eller mäklare.

Länk till e-tjänsten Ägarbyte Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Hjälpte informationen på sidan dig?

Meny