Stipendier och utmärkelser

Berne och Annika Brenje, årets företagare 2018.2018

Berne och Annika Brenje, Big River Camp årets företagare 2018

Vi vill uppmuntra och premiera personer, organisationer och föreningar, som bor och är verksamma i kommunen och som gör skillnad.

Kommunens egna priser och stipendier delas inte ut 2024 på grund av politiskt beslut. Guldkväll kommer inte att hållas av samma anledning. Guldstjärnan – årets serviceföretag och årets serviceperson kommer att delas ut. Plats annonseras senare.

Nominera din favorit till Guldstjärnan här

Information om våra stipendier och utmärkelser

Guldstjärnan

Guldstjärnan

Guldstjärnan delas ut till Årets service­företag/arbetsplats och Årets service­person.

Gott värdskap och vänligt bemötande gör ett område attraktivt att besöka, bo, verka och leva i. Det en framtidsfråga för Jämtland Härjedalen och därför arrangeras Guld­stjärnan. Det är Jämtlands kommuners egen årliga utmärkelse. Guldstjärnan delas ut till en person och ett företag eller arbetsplats som på ett särskilt förtjänstfullt sätt visat hög servicegrad och ett vänligt bemötande.

En jury utser tre finalister i varje kategori där allmänheten sedan kan rösta fram en vinnare. Dessa poäng läggs sedan ihop med juryns poäng där båda parter väger lika mycket.

Allan Edwalls stipendiefond

Andra stipendier

Andra stipendier

Det finns även möjlighet att externt söka stipendier för att uppmuntra duktiga ledare och aktiva.

Några av de vanligaste:

 • Jämtland-Härjedalens Idrottsförbund har ett antal både stipendier och utmärkelser.
 • Länsförsäkringar delar varje år ut ett stipendium till en välförtjänt ledare i varje kommun.
 • Nominera till Guldstjärnan

  Utmärkelserna tilldelas det företag/arbetsplats och person som på ett särskilt förtjänstfullt sätt visat hög servicegrad och ett vänligt bemötande. God service och vänligt bemötande gör ett område attraktivt att besöka, bo, verka och leva i. Nominera dina favoriter här senast 31 augusti 2024.

 • Krokoms Guldkväll

  Under Krokoms Guldkväll lyfts kommunens hjältar fram. Både enskilda personer och företag. Paketerat i en trivsam kväll med god mat, feststämning och härlig underhållning.

 • Ansök om flagga och fana

  Stiftelsen Sveriges Nationaldag delar varje år på nationaldagen ut flaggor och fanor till förtjänta organisa­tioner/­för­­eningar. Landshövdingen delar ut flaggor till förtjänta enskilda personer.

Hjälpte informationen på sidan dig?

Meny