Göra

På vintern hittar såväl skoterfantasten som skidåkaren sina guldkorn bland leder, backar och spår. Sommartid hägrar fiske och vandring. Hösten innebär jaktsäsong på både vilt, bär och svamp.

Objekten med information och bilder är hämtade från turistkompaniet.nu som inte längre är i bruk. Informationen lagrades i Jämtland Härjedalen Databas som kommer att stängas den sista juni 2019.

Här kan du söka och filtrera alla objekt

 • Fiska och jaga

  Ett litet ryck i spöt, och tyngden av blänket fortplantar sig till dina fingrar. Pirret i magen. Ska det nappa nu? Och plötsligt hugger den, rödingen du väntat på. När kampen är över, och fisken ligger blank och sprittande på isen, bubblar det inombords av glädje.

 • Vandra

  Över vidderna seglar en vråk, lika fri som du själv där uppe på fjället. En blick på kompassen och sedan vidare, med vinden i ryggen och paradiset för dina fötter. Uppe på Nöjdfjället är utsikten makalös. Här kan du njuta naturen så gott som ensam. På sommaren till fots, vintertid med skidorna på. Klicka på kartan för att få tips på vandringa i de olika kommundelarna.

 • Bada

  Jämtland bjuder alltid på badväder. Hur svalkande badet är avgör temperaturen.

 • Natur- och kulturupplevelser

  Vill du besöka en levande fäbod eller se Jämtlands största alm?

 • Fler aktiviteter

  Sugen på att rulla några bowlingklot, svinga en golfklubba, känna historiens vingslag?

Hjälpte informationen på sidan dig?