Vintern

Palmer, sandstrand och hav.

Visst har sommaren har sin charm. Särskilt den norrländska. Men stekande sol, sand som bränner fötter och salta kallsupar är inte särskilt kul. Det är något som alla dagar i veckan kan bytas mot krispig luft, fluffig vit snö och alla fantastiska äventyr som man bara kan göra vintertid.

Det är i Krokoms kommun du hittar vintern.

Att göra på vintern i Krokoms kommun

Det finns vanligtvis lika mycket snö som det finns saker att göra. Med rätt utrustning blir äventyret ett minne för livet. Kraften från våra fyrfota vänner i hundspannet, snöskoterns tillgänglighet och såklart glädjen som skidorna ger både uppför och utför.

Det brukar vara bäst att besöka oss från februari och framåt då både ljuset och den mildare luften kommer tillbaka. Prata alltid med direkt med våra aktörer så får du proffshjälp. Välkommen till vintern i Krokom!

Här finns ett urval av vinteräventyr

 • Hundspann

  Ge dig ut på en oförglömlig tur i släde där du dras av kraftfulla hundar i ett mäktigt vinterlandskap. Du hör medarna mot snön och hundarnas andhämtning, mitt i vildmarken. I Krokoms kommun finns flera arrangörer som vill ta med dig på oförglömlig tur.

 • Lavin- och fjällsäkerhet

  Det är fantastiskt att få vistas på fjället och i den miljö som fjällandskapet erbjuder. Men det är viktigt att ha respekt för denna mijö, det är en miljö där vädet kan slå om snabbt och där det är viktigt att ha god kunskap om terräng, hur man agerar och beter sig samt vilka risker som finns. Här hittar du länkar där du kan ta del av information om lavinprognoser och Fjällsäkerhetsrådet.

 • Skidanläggningar

  Här hittar du skidanläggningar i kommunen. Skidåkning för hela familjen!

 • Skid- och motionsspår

  Ut och upptäck de olika skidspår som finns i kommunen. En tur på lunchen kanske? Träning inför Vasa-loppet? Eller en mystur en lördag? Tänk på att kolla om och hur du betalar spårbidrag.

 • Skridskor

  Ge dig ut på en skridskotur när kýlan har kommit och de preparerade isarna blir åkbara. I kommunen finns några prepparerade skridskobanor som du kan besöka. För skidskoåkning på sjöar så är det eget ansvar och förnuft som gäller.

 • Snöskoter

  Här kan du bland annat få tips om skoteruthyrare, guidade upplevelser, kartor, Krokoms skoterallians. Vem vill inte uppleva kommunens vackra landskap från en skoter?

Inspirationsbilder

Glad flicka med rosa hjälm åker skidor utför

Alpin skidåkning i Almåsas sydsluttning. Glädjen!

Hundspann i vintermiljö

På riktigt avlägsna platser räcker vintern långt in i maj. Oldfjällen.

Personer vandrar i fjällen, vinterbild

Ta alltid hjälp av guider när du vill utforska vår vilda fjällvärld. Oldfjällen.

Många människor på isen under en fisketävling

Gemenskapen under en pimpeltävling.

Tält och skoter på en is

Med skoter når man avlägsna fjällsjöar. Ta hjälp av guide om du är oerfaren och åk bara där det är tillåtet.

Skidanläggning med människor i lift

Vårvinter i Almåsa är svårslaget!

En person isfiskar

Var är du lilla röding?

Två personer i vintrigt landskap med hundspann

Hundspann i fjällen är en upplevelse för alla sinnen.

Populära boenden i Krokoms kommun

Här hittar du vanliga boenden under ditt besök i vår stora kommun. Kolla alltid öppettider och andra faciliteter direkt med boendet. Passa också på att kolla förutsättningarna för ditt besök. Vad är snödjupet, hur är vädret och vilken utrustning behöver du.

Vill du flytta hit?

Kanske det väcks en tanke att flytta under ditt besök? Slippa stressen i stan och ha närmare till naturupplevelserna?

Det är det bästa som har hänt mig, det här var platsen jag hela tiden längtade till som liten, det är lugnt och skönt här.

Här nedan kan du läsa berättelser där flera har tagit steget och flyttat till någon av våra 193 byar. Välkommen till Krokoms kommun!

Berättelser från våra 193 byar

Här hittar du våra lediga jobb

Hjälpte informationen på sidan dig?

Meny