Vintern

En översnöad ledmarkering vid ett skidspår.

På vintern hittar såväl skoter­fantasten som skid­åkaren sina guld­korn bland leder, backar och spår. En och annan kälkbacke kan man också hitta! Upplev krispigt vinterlandskap med hjälp av slädhundar eller på en is någonstans.

Att göra på vintern i Krokoms kommun

Här är vintern speciell. Det finns lika mycket snö som det finns saker att göra. Några förslag hittar du här.

Allt från hundspann och skoter till lavinsäkerhet!

 • Hundspann

  Ge dig ut på en oförglömlig tur i släde där du dras av kraftfulla hundar i ett mäktigt vinterlandskap. Du hör medarna mot snön och hundarnas andhämtning, mitt i vildmarken. I Krokoms kommun finns flera arrangörer som vill ta med dig på oförglömlig tur.

 • Lavin- och fjällsäkerhet

  Det är fantastiskt att få vistas på fjället och i den miljö som fjällandskapet erbjuder. Men det är viktigt att ha respekt för denna mijö, det är en miljö där vädet kan slå om snabbt och där det är viktigt att ha god kunskap om terräng, hur man agerar och beter sig samt vilka risker som finns. Här hittar du länkar där du kan ta del av information om lavinprognoser och Fjällsäkerhetsrådet.

 • Skidanläggningar

  Här hittar du skidanläggningar i kommunen. Skidåkning för hela familjen!

 • Skid- och motionsspår

  Ut och upptäck de olika skidspår som finns i kommunen. En tur på lunchen kanske? Träning inför Vasa-loppet? Eller en mystur en lördag? Tänk på att kolla om och hur du betalar spårbidrag.

 • Skridskor

  Ge dig ut på en skridskotur när kýlan har kommit och de preparerade isarna blir åkbara. I kommunen finns några prepparerade skridskobanor som du kan besöka. För skidskoåkning på sjöar så är det eget ansvar och förnuft som gäller.

 • Snöskoter

  Här kan du bland annat få tips om skoteruthyrare, guidade upplevelser, kartor, Krokoms skoterallians. Vem vill inte uppleva kommunens vackra landskap från en skoter?

Populära boenden i Krokoms kommun

Här hittar du populära boenden under ditt besök. Kolla alltid öppettider direkt med boendet.

Vill du flytta hit?

Kanske det väcks en tanke att flytta under ditt besök? Slippa stressen i stan och ha närmare till naturupplevelserna?

Det är det bästa som har hänt mig, det här var platsen jag hela tiden längtade till som liten, det är lugnt och skönt här.

Här nedan kan du läsa berättelser där flera har tagit steget och flyttat till någon av våra 193 byar. Välkommen till Krokoms kommun!

Berättelser från våra 193 byar

Här hittar du våra lediga jobb

Glad flicka med rosa hjälm åker skidor utför
Många människor på isen under en fisketävling
Tält och skoter på en is
Skidanläggning med människor i lift
En person isfiskar
Hjälpte informationen på sidan dig?

Meny