Lavin- och fjällsäkerhet

Man på skidor

Det är fantastiskt att få vistas på fjället och i den miljö som fjällandskapet erbjuder. Men det är viktigt att ha respekt för denna mijö, det är en miljö där vädet kan slå om snabbt och där det är viktigt att ha god kunskap om terräng, hur man agerar och beter sig samt vilka risker som finns. Här hittar du länkar där du kan ta del av information om lavinprognoser och Fjällsäkerhetsrådet.

6 tips för en trygg vinterfjälltur!

Fjällsäkerhetsrådets hemsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Lavinprognoser

Innan du ger dig ut i fjällterräng är det otroligt viktigt att du är väl förberedd och har kunskap om området, fjällsäkerhet och lavinprognoser.

Lavinprognoser Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Fjällsäkerhetsrådet

Naturvårdsverket har fått riksdagens och regeringens uppdrag att ansvara för fjällsäkerhetsarbetet. För att kunna genomföra det har Naturvårdsverket ett fjällsäkerhetsråd där personer från 18 myndigheter och organisationer finns med som vet mycket om fjäll och fjällsäkerhet.

Krokoms fjällsäkerhetskommitté fungerar som Fjällsäkerhetsrådets informationskanal lokalt. De lokala kommittéerna utgör med sitt kunnande och sin erfarenhet ett viktigt underlag för Fjällsäkerhetsrådets arbete.

fjällsäkerhetskommittén i Krokoms kommun

Service

Kategorier


Hjälpte informationen på sidan dig?

Meny