Vandra

Över vidderna seglar en vråk, lika fri som du själv där uppe på fjället. En blick på kompassen och sedan vidare, med vinden i ryggen och paradiset för dina fötter. Uppe på Nöjdfjället är utsikten makalös. Här kan du njuta naturen så gott som ensam. På sommaren till fots, vintertid med skidorna på.

Klicka på kartan för att få tips på vandringar i de olika kommundelarna.

Stråket Västbygden Hotagen Föllinge Offerdal Rönnöfors Stråket Västbygden

Den som vill vandra längs utstakad led har ett femtontal leder att välja på. Kanske följer du Blomsterleden upp till Ansättens topp – med eller utan guide - en upplevelse som under högsommaren saknar motstycke. Den historiskt och kulturellt intresserade väljer kanske någon av de kortare lederna i skogslandet. Vill du inte vandra på egen hand så bokar du ett färdigt vandringsarrangemang hos någon av våra arrangörer.

  • Hotagsbygden och Föllinge

    Oavsett om du är proffs eller nybörjare inom vandring så kan du rikta in kompassen mot Krokoms kommun. Krokom kan stoltsera med en av Europas sista vildmarker, nämligen Hotagens naturreservat, där bara orken och tiden sätter stopp för äventyret. Du får heller inte missa vårt berömda blomsterfjäll Ansätten, dit människor från hela världen kommer för att botanisera bland vackra växter i storslagen miljö.

  • Offerdalsbygden

    Få områden i Europa erbjuder sådan mångfald för den som vill upptäcka naturen på riktigt nära håll – alltså till fots. I Krokoms kommun hittar du allt från familjevänliga leder på lågland, till uråldriga stigar på vidsträckta fjäll. Naturen är världens bästa lekplats, och ett tempel för njutning. Så tveka inte – utan upptäck vilda Krokoms kommun till fots du också!

  • Stråket

    Stråket i Krokoms kommun som går mellan Östersund och Åre bjuder på vandringsturer för den som vill ta sig ut på en upptäcksfärd. Oavsett om du vill ta en kortare familjetur och uppleva natur- och kulturskatter eller gå på en dagsetapp längs pilgrimsleden S:t Olavsleden, så är Krokoms kommun en perfekt utgångspunkt!

Tips

Tips

För dig som vill vandra i fjällen rekommenderas fjällkartorna Z5 Åkersjön eller/och Z3 Hotagen, beroende på vilken del av Krokoms fjällvärld du vill besöka. Vaajma-kartan, som finns att köpa på Calazos hemsida och på serviceställen i Ansättfjällen, täcker området Rörvik, Lierne, Frostviken och Ansättfjällen.

för att beställa Vaajma-kartan besök Calazos Hemsidalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Tips inför Fjällturen hittar du på Fjällsäkerhetsrådets hemsidalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Läs om vandring i hela Jämtland På Adventureswedens hemsida länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Tält i fjällandskap på natten
Hjälpte informationen på sidan dig?