Vandra

Över vidderna seglar en vråk, lika fri som du själv där uppe på fjället. En blick på kompassen och sedan vidare, med vinden i ryggen och paradiset för dina fötter. Uppe på Nöjdfjället är utsikten makalös. Här kan du njuta naturen så gott som ensam. På sommaren till fots, vintertid med skidorna på.

Klicka på kartan för att få tips på vandringar i de olika kommundelarna.

Stråket Västbygden Hotagen Föllinge Offerdal Rönnöfors Stråket Västbygden

Hitta några av vandringsturerna via kartverktyget Google-maps. Öppna kartan via webbläsare i ny flik om det inte fungerar via app.

Öppna Google Maps för vandringsturer i Krokoms kommunlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

  • Hotagsbygden och Föllinge

    Oavsett om du är proffs eller nybörjare inom vandring så kan du rikta in kompassen mot Krokoms kommun. Krokom kan stoltsera med en av Europas sista vildmarker, nämligen Hotagens naturreservat, där bara orken och tiden sätter stopp för äventyret. Du får heller inte missa vårt berömda blomsterfjäll Ansätten, dit människor från hela världen kommer för att botanisera bland vackra växter i storslagen miljö.

  • Offerdalsbygden

    Få områden i Europa erbjuder sådan mångfald för den som vill upptäcka naturen på riktigt nära håll – alltså till fots. I Krokoms kommun hittar du allt från familjevänliga leder på lågland, till uråldriga stigar på vidsträckta fjäll. Naturen är världens bästa lekplats, och ett tempel för njutning. Så tveka inte – utan upptäck vilda Krokoms kommun till fots du också!

  • Stråket

    Stråket i Krokoms kommun som går mellan Östersund och Åre bjuder på vandringsturer för den som vill ta sig ut på en upptäcksfärd. Oavsett om du vill ta en kortare familjetur och uppleva natur- och kulturskatter eller gå på en dagsetapp längs pilgrimsleden S:t Olavsleden, så är Krokoms kommun en perfekt utgångspunkt!

Information och tips

Information och tips

För dig som vill vandra i fjällen rekommenderas Fjällkartorna Z5 Åkersjön eller/och Z3 Hotagen, Outdoorkartan nr 9 Gäddede Hotagsfjällen Föllinge samt Calazos fjällkarta över Gäddede, Hotagsfjällen och Skalstugan, beroende på vilken del av Krokoms fjällvärld du vill besöka. Du kan också ladda ner Lantmäteriets app Fjällkartan.

Besök Nordstedts hemsida för Fjällkartan Z5 och Z3 samt Outdoorkartan nr 9länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

besök Calazos Hemsida för deras Fjällkartalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Läs om hur du förbereder din fjällturlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

läs om allemansrätten och Fjällsäkerhet

Läs om Allemansrätten på fjälletlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Läs om vandring i hela Jämtland På Adventureswedens hemsida länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster


Tält i fjällandskap på natten
Hjälpte informationen på sidan dig?

Meny