193 byar där livet växer

Mitt i Sverige, mellan stad och fjäll, finns en plats där det spritter av liv. Det är brokigt, okonstlat och lite tvärt emot. Hit flyttar människor. Här växer företag. Idéer frodas och själva livet får ta plats. I Krokoms kommun finns 193 byar som tillsammans med den ständigt när­varan­de naturen sätter sin prägel på området. I byn möter du stolthet, drivkraft och hjälpsamhet. Varenda en är viktig och alla är välkomna. Här finns plats att växa.

Välkommen!

Porträttbild på kommundirektör Jonas Törngren

Inflyttarbloggen

 • Susanne Kvarnlöf

  Vardagar är de bästa dagarna

  Bilder är magiska. De når nämligen hjärnan 60000 gånger snabbare än text. Här skriver Susanne Kvarnlöf om ett tillfälle då hon fotograferade familjen Olofsson-Frestadius i Stavre en härlig sommarkväll.

Nyheter

 • – Sluggo är lite tjurig idag och han gillar inte höga ljus. Han gillar inte när det kapas ved, säger Ulla Wänseth.

  Ulla Wänseth med påfågeln Sluggo.

  Flytta hit

  I generösa Bleckåsen finns kunskap och engagemang


  Höjderna i den lilla och snälla byn Bleckåsen gör att himlen känns nära. Här jämför Alf ungdomarna med att sätta potatis och Lotten och Britt-Marie fördjupade deras vänskap med hjälp av jordgubbar. Ulla drömmer inte längre om Italien, utan hon lever för djuren på gården. Gemensamt för alla är att det engagemang som de ger, får de tillbaka tusenfalt. #193byar #ByBleckåsen

 • Flytta hit

  Kaxås – byn som växer så det knakar


  Kaxås växer så att det faktiskt knakar. Nu är alla husen sålda i Ekobyn Ladriket och det innebär en dubblering av invånarantalet i byn. Bert-Ola sålde ett hus till Vanessa som blev den första att flytta in. Hon hade aldrig flyttat till Kaxås om det inte funnits en affär, som Bo-Gunnar driver, i byn. I Kaxås är människor viktiga för varandra.
  #193byar #ByKaxås

 • Flytta hit

  I Storåbränna är ledordet tillsammans


  Storåbränna är byn där man hittar på saker tillsammans, kommer ett förslag på aktivitet på byns Facebooksida är det inte ovanligt att 120 procent av byborna dyker upp. Byn är också ett skotermecka med minst tre skotrar på varje gård. Välkommen till Skoter­bränna!
  #193byar #ByStoråbränna

Mitt i Sverige, mellan stad och fjäll, finns en plats där det spritter av liv. Det är brokigt, okonstlat och lite tvärt emot. Hit flyttar människor. Här växer företag. Idéer frodas och själva livet får ta plats.

Här ser du #193byar på Instagram Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Meny