193 byar där livet växer

Mitt i Sverige, mellan stad och fjäll, finns en plats där det spritter av liv. Det är brokigt, okonstlat och lite tvärt emot. Hit flyttar människor. Här växer företag. Idéer frodas och själva livet får ta plats. I Krokoms kommun finns 193 byar som tillsammans med den ständigt när­varan­de naturen sätter sin prägel på området. I byn möter du stolthet, drivkraft och hjälpsamhet. Varenda en är viktig och alla är välkomna. Här finns plats att växa.

Välkommen!

Porträttbild på kommundirektör Jonas Törngren

Inflyttarbloggen

 • Susanne Kvarnlöf

  Vardagar är de bästa dagarna

  Bilder är magiska. De når nämligen hjärnan 60000 gånger snabbare än text. Här skriver Susanne Kvarnlöf om ett tillfälle då hon fotograferade familjen Olofsson-Frestadius i Stavre en härlig sommarkväll.

Nyheter

 • Kvinna med svarta glasögon som gör ett hjärta med händerna

  Astrid Lönn Jern har hjärtat i Häggsjövik. – Byn är harmonisk, öppen och hjälpsam. Den är även kreativ och lösningsorienterad, säger hon.

  Flytta hit

  Fler hittar hem till Häggsjövik


  Gemytlig, trivsam, harmonisk, hjärtlig och hjälpsam. Kreativ, öppen och lösningsorienterad. Älskade byn Häggsjövik med sina 40 bybor har många bra egenskaper. Med två nybyggda hus i byn och med en inflyttning av både gamla och nya bybor är framtidstron stor. Det här är byn där ingenting är omöjligt.
  #193byar #ByHäggsjövik

 • Tina Miinin driver sedan 12 år Tinas Praliner i Helleberg. Det som då började med några egengjorda praliner som hon modigt undrade om Telegott i Östersund ville sälja, har nu blivit en riktig chokladsuccé över hela vårt land. Flytta hit

  Helleberg - en pralin med passion


  Tina äter choklad varje dag, Lisa hittar själens punkt och Christer har funnit natur­ens medicinskåp. Likt en pralin är byn Helleberg liten med sina 35 bybor, men smak­en är fyllig och stor. Det är en familjär och passionerad by med en stor framtidstro och många företagare – och för chokladälskaren är det en ren njutning att besöka den.
  #193byar #ByHelleberg

 • – Sluggo är lite tjurig idag och han gillar inte höga ljus. Han gillar inte när det kapas ved, säger Ulla Wänseth.

  Ulla Wänseth med påfågeln Sluggo.

  Flytta hit

  I generösa Bleckåsen finns kunskap och engagemang


  Höjderna i den lilla och snälla byn Bleckåsen gör att himlen känns nära. Här jämför Alf ungdomarna med att sätta potatis och Lotten och Britt-Marie fördjupade deras vänskap med hjälp av jordgubbar. Ulla drömmer inte längre om Italien, utan hon lever för djuren på gården. Gemensamt för alla är att det engagemang som de ger, får de tillbaka tusenfalt. #193byar #ByBleckåsen

Mitt i Sverige, mellan stad och fjäll, finns en plats där det spritter av liv. Det är brokigt, okonstlat och lite tvärt emot. Hit flyttar människor. Här växer företag. Idéer frodas och själva livet får ta plats.

Här ser du #193byar på Instagram Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Meny