193 byar där livet växer

Mitt i Sverige, mellan stad och fjäll, finns en plats där det spritter av liv. Det är brokigt, okonstlat och lite tvärt emot. Hit flyttar människor. Här växer företag. Idéer frodas och själva livet får ta plats. I Krokoms kommun finns 193 byar som tillsammans med den ständigt när­varan­de naturen sätter sin prägel på området. I byn möter du stolthet, drivkraft och hjälpsamhet. Varenda en är viktig och alla är välkomna. Här finns plats att växa.

Välkommen!

Porträttbild på kommundirektör Jonas Törngren

Inflyttarbloggen

 • Susanne Kvarnlöf

  Vardagar är de bästa dagarna

  Bilder är magiska. De når nämligen hjärnan 60000 gånger snabbare än text. Här skriver Susanne Kvarnlöf om ett tillfälle då hon fotograferade familjen Olofsson-Frestadius i Stavre en härlig sommarkväll.

Nyheter

 • Agnes Jörgensen

  Agnes Jörgensen och hennes pappa Anders driver det ekologiska företaget Slåtte Naturbeteskött.

  Flytta hit

  I Slåtte är man nyfiken på allt


  Slåtte är en liten by med åtta gårdar. Här bor man lite mer var för sig, men är ändå nära varandra. Moderna bonden Agnes vill inte jobba jämt, nyinflyttade Caroline älskar att hon nu kan gå rakt ut i skogen och Joel är Slåtte´s egen Pettson– men här heter katten något annat.
  #193byar #BySlåtte

 • Renar och en renskötare Flytta hit

  Gränslöst roligt i Valsjöbyn


  I Valsjöbyn är det nära till allt. Det finns 13 grävmaskiner i byn och nästan ett företag på varje gård. Det är också byn där man bryr sig om varandra och har roligt tillsam­mans– både genom att poppa popcorn och leka vuxenkurragömma.
  #193byar #ByValsjöbyn

 • Två kvinnor på en brygga Flytta hit

  Eldsjälarna som bygger Nälden


  Nälden är både litet och stort. Byn ligger sjönära med fjällutsikt och snart byggs en ny skola och ett nytt tågstopp. Men det som byn också har är de som ofta gör en by mer levande – nämligen eldsjälarna.
  #193byar #ByNälden

Mitt i Sverige, mellan stad och fjäll, finns en plats där det spritter av liv. Det är brokigt, okonstlat och lite tvärt emot. Hit flyttar människor. Här växer företag. Idéer frodas och själva livet får ta plats.

Här ser du #193byar på Instagram Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Meny