Flytta hit

Mitt i Sverige, mellan stad och fjäll, finns en plats där det spritter av liv. Det är brokigt, okonstlat och lite tvärt emot. Hit flyttar människor. Här växer företag. Idéer frodas och själva livet får ta plats. I Krokoms kommun finns 193 byar som tillsammans med den ständigt när­varan­de naturen sätter sin prägel på området. I byn möter du stolthet, drivkraft och hjälpsamhet. Varenda en är viktig och alla är välkomna. Här finns plats att växa.

Välkommen till 193 byar där livet växer!

Porträttbild på kommundirektör Jonas Törngren

Inflyttarbloggen

 • Susanne Kvarnlöf

  Vardagar är de bästa dagarna

  Bilder är magiska. De når nämligen hjärnan 60000 gånger snabbare än text. Här skriver Susanne Kvarnlöf om ett tillfälle då hon fotograferade familjen Olofsson-Frestadius i Stavre en härlig sommarkväll.

Nyheter

 • Ungefär en gång i månaden är Märta och familjen i Bakvattnet. – Här har jag naturen utanför dörren. Jag är inte en person som dras till naturen, men jag gillar att gå på promenader, basta och köra skoter, säger Märta. Flytta hit

  Bakvattnet – här finns paradiset


  Distansarbete, klimatförändringar och förverkligandet av sina drömmar. Ja, anled­ning­arna är många till att människor hittar till Bakvattnet. Stugfolket har ingen press att ha snygga kläder på sig och äntligen finns ett matställe i byn igen. Klimatförändringarna har gjort att den tyska barnfamiljen nu flyttar till byn. Det är återigen hundarnas tassar som tar familjen hem – hem till Bakvattnet.
  #193byar #ByBakvattnet

 • Flytta hit

  Lättlevt i ungdom­liga Alsen


  KG lär människor vad bra mat är, Cecilia vill ta med sin ponny inomhus till äldreboenden och bröderna Bergetorp är uppväxta i byn och har liksom många i deras generation valt att stanna kvar.
  #193byar #ByAlsen

 • Flytta hit

  Almåsa är centrum i allas hjärtan


  Johnny är diktaren, elektrikern och bonden som skejtar uppför i slalombacken. Åsa är färdig med sin vandring och har hittat hem, men har ändå målet inställt på Babel. Jajja bor mitt i slalombacken och har hört varje liftstolpe som passerar hans hus. Gemensamt för alla tre är att de har ski in- ski out till både slalombackar och längdspår– men byn Almåsa är så mycket mer än skidåkning.
  #193byar #ByAlmåsa

Mitt i Sverige, mellan stad och fjäll, finns en plats där det spritter av liv. Det är brokigt, okonstlat och lite tvärt emot. Hit flyttar människor. Här växer företag. Idéer frodas och själva livet får ta plats.

Här ser du #193byar på Instagram Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Meny