Flytta hit

Mitt i Sverige, mellan stad och fjäll, finns en plats där det spritter av liv. Det är brokigt, okonstlat och lite tvärt emot. Hit flyttar människor. Här växer företag. Idéer frodas och själva livet får ta plats. I Krokoms kommun finns 193 byar som tillsammans med den ständigt när­varan­de naturen sätter sin prägel på området. I byn möter du stolthet, drivkraft och hjälpsamhet. Varenda en är viktig och alla är välkomna. Här finns plats att växa.

Välkommen till 193 byar där livet växer!

Porträttbild på kommundirektör Jonas Törngren

Inflyttarbloggen

 • Susanne Kvarnlöf

  Vardagar är de bästa dagarna

  Bilder är magiska. De når nämligen hjärnan 60000 gånger snabbare än text. Här skriver Susanne Kvarnlöf om ett tillfälle då hon fotograferade familjen Olofsson-Frestadius i Stavre en härlig sommarkväll.

Nyheter

 • närbild på en flicka Flytta hit

  Ciao Krokom – där alla är välkomna!


  Gunnar håller hela kommunen levande med kultur, Pia och Tina ser till att det växer på vintern i Krokom och Fieruz vill utvecklas tillsammans med människor. Det spelar ingen roll om man är nyinflyttad, företagare eller nysvensk – det finns plats för alla i Krokom.
  #193byar #ByKrokom

 • En man lägger in en ost på hyllan Flytta hit

  Osten har satt Skärvången på kartan


  Det levande jordbruket med betande djur håller landskapet öppet i Skärvången med sina 46 bybor. Företagsamheten är stor i byn och här tillverkas tusentals strumpor och tusentals kilo ost varje år från företag som verkligen sätter byn på kartan.
  #193byar #BySkärvången

 • Tidig morgon på Tullus Lantliv och Eva Rappe matar hönsen och ankorna. Som 15-åring flyttade Eva till Tullus med sin familj, lockbetet då var att hon skulle få en egen häst. – Tullus är hemma för mig, det är min plats på jorden, säger hon. Flytta hit

  Tullus är byn som brukas


  Genom all vind under många år har kännetecknet för byn Tullus stått pall. Tullus-tallen står vackert placerat i byn framför Oviksfjällen och Storsjön. Johan tycker att det är lugnt och bra här och för Eva är byn hemma. Här brukas det på varje kvadratmeter– och mer ska det bli. #193byar #ByTullus

Mitt i Sverige, mellan stad och fjäll, finns en plats där det spritter av liv. Det är brokigt, okonstlat och lite tvärt emot. Hit flyttar människor. Här växer företag. Idéer frodas och själva livet får ta plats.

Här ser du #193byar på Instagram Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Meny