Återvinningscentraler

Återvinningscentraler är bemannade in­sam­lingsställen. Där kan du lämna grov­sopor, farligt avfall, vitvaror, trädgårdsavfall och elektronikskrot. På Krokoms åter­vinnings­­central finns Återbruket. Där kan du skänka saker som renoveras, fräschas upp för att säljas vidare i butiken i Krokom.

På återvinningscentralerna kan du lämna allt från soffor och farligt avfall till kylskåp och trädgårdsavfall. Allt avfall måste sorteras av avfallslämnaren. Vi tar inte emot osorterat avfall.

Vet du inte riktigt vad som ska kastas var, finns alltid personal som kan hjälpa dig till rätta.

Kom ihåg att allt avfall som lämnas på våra återvinningscentraler ska vara packat i genomskinliga sopsäckar

Öppettider  21 jan

Allt avfall som packats i sopsäck och som lämnas till återvinningscentralen ska vara packad i genomskinlig sopsäck för att minska felsorteringen.

Du kan inte sortera avfallet i färgade säckar på plats då det skapar köbildning och irritationGenom­skinliga säckar finns att köpa i bygg­handeln.

Genomskinlig soppåse

Packa avfallet i genomskinliga soppåsar för att undvika felsortering och irritation.

Här kan du läsa om vad som gäller för dig som är företagare

Ska du lämna förpackningar och tidningar så kan du göra det på en återvinningsstation. De är obemannade och ägs och drivs av Förpacknings- och tidningsinsamlingen AB, FTI.

Här kan du läsa mer om återvinningsstationer

Detta ska alltid lämnas på en ÅVC

Detta ska alltid lämnas på en ÅVC

  • Kemikalier som färg, lim, sprayburkar, oljefilter, petroleum­produkter, ren­göringsmedel, nagellack, aceton mm
  • Elavfall dvs. saker som drivs med sladd eller batterier, exempelvis hus­hålls­maskiner och leksaker, men även lysrör och glödlampor
  • Alla batterier, även miljöklassade ska lämnas till batteri­insamlingen. Tänk på att många leksaker innehåller in­byggda batterier. Bilbatterier kan du lämna på en åter­vinnings­central eller där du köpt dem
  • Kyl, frys och vitvaror kan innehålla miljö­farliga ämnen. Kylar och frysar kan innehålla freoner som förstör ozonlagret
Hjälpte informationen på sidan dig?

Meny