Återbruket

Som namnet anger handlar Återbruket om att ta tillvara saker som inte används och sedan reparera, putsa eller helt enkelt göra om dessa till nya föremål.

Inlämningskuren vid Krokoms ÅVC är stängd under vintern 2019-2020

Återbruket har överfulla förråd och stänger därför inlämningskuren vid återvinningscentralen från och med 1 december 2019. Planen är att öppna in­lämnings­kuren igen under våren 2020.

Skänk gärna era saker till andra verksamheter som sysslar med återbruk eller secondhand.

Öppettider vecka  4

  • måndag 20/1 Stängt
  • tisdag 21/1 12:00–16:00
  • onsdag 22/1 12:00–16:00
  • torsdag 23/1 12:00–16:00
  • fredag 24/1 Stängt
  • lördag 25/1 Stängt
  • söndag 26/1 Stängt

Återbrukets butik

Återbrukets butik ligger ett stenkast från Återvinnings­centralen. Där finns bland annat möbler, porslin och husgeråd samt saker som tillverkats på Återbruket. Allt till mycket bra priser. All förtjänst från försälj­ningen går tillbaka till Återbrukets verksamhet.

Hitta hit

Återbruket ligger i anslutning till Krokoms åter­vinnings­central, cirka 300 meter norr om rondellen vid Krokomsporten på väg 339. Infart från Rydells väg.

Mer om Återbrukets verksamhet

Återbruket är en verksamhet som bedrivs av enheten Arbete och integration. Det är ett ställe där personer som av olika anledningar har svårt att få jobb har möjlighet att göra praktik, arbetsträna eller ha en tillfällig lönebidragsanställning. Målet för alla är att så småningom ha ett arbete på den reguljära arbets­marknaden.

Tanken är att på Återbruket får man prova på att arbeta och träna på olika saker utifrån sina individ­uella behov och förutsättningar. Det kan till exempel vara att passa tider, ta instruktioner och att samarbeta med andra. Arbetsuppgifterna kan till viss del an­passas efter det egna intresset och förutsättningar.


Hjälpte informationen på sidan dig?