Återbruket

Som namnet anger handlar Återbruket om att ta tillvara saker som inte används och sedan reparera, putsa eller helt enkelt göra om dessa till nya föremål.

Har du saker du vill bli av med men som är i för bra skick för att slängas? Ta med dem nästa gång du åker till Återvinningscentralen i Krokom. Där finns Återbrukets kur där du kan lämna saker som du inte vill ha kvar. Personal från återbruket bemannar kuren och avgör om det är saker som kan tas om hand, repareras, återbrukas, säljas eller användas i kommunens verksamhet.

Återbrukets butik

Återbrukets butik ligger ett stenkast från Återvinningscentralen. Där finns bland annat möbler, porslin och husgeråd samt saker som tillverkats på Återbruket. Allt till mycket bra priser. All förtjänst från försäljningen går tillbaka till Återbrukets verksamhet.

Hitta hit

Återbruket ligger i anslutning till Krokoms återvinningscentral, cirka 300 meter norr om rondellen vid Krokomsporten på väg 339. Infart från Rydells väg.

Mer om Återbrukets verksamhet

Återbruket är en verksamhet som bedrivs av enheten Arbete och integration. Det är ett ställe där personer som av olika anledningar har svårt att få jobb har möjlighet att göra praktik, arbetsträna eller ha en tillfällig lönebidragsanställning. Målet för alla är att så småningom ha ett arbete på den reguljära arbetsmarknaden.

Tanken är att på Återbruket får man prova på att arbeta och träna på olika saker utifrån sina individuella behov och förutsättningar. Det kan till exempel vara att passa tider, ta instruktioner och att samarbeta med andra. Arbetsuppgifterna kan till viss del anpassas efter det egna intresset och förutsättningar.


Öppettider vecka 38

  • måndag 16/9 Stängt
  • tisdag 17/9 12:00–16:00
  • onsdag 18/9 12:00–16:00
  • torsdag 19/9 12:00–16:00
  • fredag 20/9 Stängt
  • lördag 21/9 Stängt
  • söndag 22/9 Stängt
Hjälpte informationen på sidan dig?