Kommissionsleden

Illustration över leden

Leden startar i någon av byarna Rötviken eller Hotagen och följer den över 100 år gamla stigen mellan byarna. Här får man härliga naturupplevelser och vackra vyer över bygden och Hotagssjön.

Gör gärna en avstickare upp på Bockberget och njut av den storslagna utsikten över fjäll och sjö. Här är det också gott med en fika. Vid det gamla torpet Nygården kan man se resterna av husets rejäla murstock.

Terräng och ledbeskrivning: Kommissionsleden går bland annat genom granskog, över myrmark och på avverkade skogsytor samt till viss del längs en skogsbilväg. Leden är skyltad med röda markeringar på stolpar, stenar och träd och hänvisningsskyltar finns där leden ändrar riktning. I början och slutet av leden finns informationsskyltar om leden. Vid Nygården och på Bockberget finns också information om platsen. Delar av leden går längs väg 340. Leden passerar Hotagens kyrka, byggd i mitten av 1800-talet. Gör gärna ett besök där. Längs landsvägen finns ett vindskydd med grillplats nere vid sjön. Hela vandringen tar ca 3 timmar.

Ledens start: Leden startar mitt i byn Rötviken vid butiken eller vid parkeringen intill Hotagens kyrka.

Ledens längd: Kommissionsleden är ca 2x4 km.

Guidning: Guidade turer går att ordna. Fråga där du bor eller i butiken i Rötviken.

läs mer på ansättfjällens hemsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Service

Kategorier
Vandring


Hjälpte informationen på sidan dig?

Meny