Andrum

Illustration över leden

Andrum är en promenadslinga i övre delarna av Häggsjövik. Den är kulturhistoriskt intressant och erbjuder mötesplatser för både rekreation och reflektion.

Den är kulturhistoriskt intressant och erbjuder mötesplatser för både rekreation och reflektion. Terräng och ledbeskrivning: Vandra ensam eller tillsammans med familj och vänner, stanna till längs stigen vid mötesplatser som bär spår av historien. Människoöden och bygdehistoria leder till eftertanke och skapar andrum.

Mitt i skogen finns lämningar efter gården längst bort i byn. Mötesplatsen Ruhägn gömmer såväl en vacker gammal jordkällare som kallkälla. Ta en paus i vindskyddet och lyssna till suset från de väldiga granarna. Kanske njuta höstens sista solstrålar på bänken i skogskanten. Önskar du rymd och vidgade vyer? Stanna då till vid vindskydden på Mötesplats "Jon Larsa" och Kallebacken. På vägen dit passerar du Skiffertaget med sina mossbelupna stenbumlingar där sprickor och klyftor inbjuder till närmare undersökning.

Stigen är cirka 3,8 km lång, har röda markeringar och är försedd med informationstavlor. Den går i varierande skogsterräng och i huvudsak längs elljusspåret. Grövre skor eller stövlar rekommenderas. Promenadslingan börjar och slutar vid bygdegården i Häggsjövik.

Hitta hit: Ta väg 340 från Krokom mot Häggsjövik.

mer information på ansattfjallen.com Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Service

Kategorier
Hälsa och spa, Vandring, Historiskt


Hjälpte informationen på sidan dig?

Meny