En kvinna och en äldre dam

Särskilt boende

När ditt behov av vård och omsorg är så omfattande att det inte längre kan tillgodo­ses i ditt hem kan ett särskilt boende bli aktuellt.

I Krokoms kommun finns särskilda boenden i Krokom (Blomstergården och Orion), Föllinge (Solbacka) och Ede (Hällebo). Här kan du läsa mer om de olika boendena.

Restriktioner för besök på kommunens särskilda boenden

Restriktioner för besök på kommunens särskilda boenden

Från och med den 10 mars 2021 går det att göra besök hos en anhörig på särskilt boende i personens rum/lägenhet alternativt i avsett besöksrum. Kravet på att boka tid för besöket gäller fortfarande.

Det är viktigt att rekommendationerna om god handhygien följs. Vid besök i den anhöriges rum/lägenhet ska även munskydd bäras. Observera att du som ska boka ett besök hos en person som bor på särskilt boende måste vara helt frisk.

Eftersom det fortfarande är oklart i vilken utsträckning en vaccinerad person kan sprida smittan vidare och hur länge vaccinet ger ett skydd mot covid-19 behöver vi vara fortsatt mycket försiktiga.

Dessa restriktioner gäller för samtliga besökare, även för dig som har antikroppar.

 • Blomstergården

  Det särskilda boendet Blomstergården ligger i centrala Krokom och består av fem avdelningar. Här hittar du bland annat kontaktuppgifter till sjuksköterskeexpeditionerna.

 • Hällebo

  Det särskilda boendet Hällebo ligger i Ede, Offerdal, 30 kilometer nordväst om Krokom. På Hällebo finns två avdelningarna Mysbuan och Västeräng. Vårt mål är att ge de som bor hos oss och deras närstående en känsla av trygghet och trivsel. Vi strävar efter att ha en så hemlik miljö som möjligt. Vi arbetar utifrån de önskemål som våra boenden har.

 • Orion

  Det särskilda boendet Orion ligger i centrala Krokom. Här finns lägenheter i varierande storlek med tillgång till eget kök och toalett. Vårt mål är att ge de som bor hos oss och deras närstående en känsla av trygghet och trivsel. Vi strävar efter att ha en så hemlik miljö som möjligt. Vi arbetar utifrån de önskemål som våra boenden har.

 • Solbacka

  Det särskilda boendet Solbacka ligger i Föllinge, 45 kilometer norr om Krokom. På Solbacka finns avdelningarna Service, Väster­bo/Kärnan och Österbo som är en demensavdelning. Vårt mål är att ge de som bor hos oss och deras närstående en känsla av trygghet och trivsel. Vi strävar efter att ha en så hemlik miljö som möjligt. Vi arbetar utifrån de önskemål som våra boenden har.

Hjälpte informationen på sidan dig?

Meny