Boende för äldre

Hur du bor har stor betydelse för din livskvalitet. I Krokoms kommun arbetar vi för att du ska kunna bo kvar i hemmet så länge som möjligt och därför finns ett antal anpassade boende­former för dig som är äldre.

I Krokoms kommun finns ett antal anpassade boende­former för dig som har svårt att klara av att bo på egen hand; korttidsboende, seniorboende och särskilt boende. Särskilt boende och korttidsboende ansöker du om hos en biståndshandläggare. Du når dem via kundcenter. För att få tillgång till ett boende för seniorer behöver du ställa dig i kö hos Krokomsbostäder.

  • Boende för seniorer

    Trygghetsboende finns för dig som är äldre, klarar dig på egen hand men vill ha närhet till samvaro och möjlighet till stöd och hjälp.

  • Korttidsboende

    Korttidsboende finns till för dig som av olika anledningar tillfälligt inte kan bo hemma. Korttidsboende beviljas av kommunens biståndshandläggare under en begränsad period. Korttidsboende kan du få både akut och som planerad hjälp.

  • Särskilt boende

    När ditt behov av vård och omsorg är så omfattande att det inte längre kan tillgodoses i ditt hem kan ett särskilt boende bli aktuellt.

Två kvinnor, en äldre som får blodtrycket taget av en yngre personal
Hjälpte informationen på sidan dig?

Meny