Translate site

Startsida Krokoms kommun

Blomstergården, Krokom

På Blomstergården finns 54 boende-, tre korttids- och två trygghetsplatser, totalt 59 platser. Dessa är fördelade på avdelningarna Lingonet, Gullvivan, Blåklockan, Linnean, Klövern och Klöverängen.

Trygghet och personlig omvårdnad ges dygnet runt av personal med kompetens som undersköterska och sjuksköterska.  Sjukgymnast och arbetsterapeut finns för verksamheten. Tillgång till läkare och tandvård finns via hälsocentral som ligger i samma hus.

Blomstergården ligger i centrala Krokom, cirka 25 kilometer väster om Östersund. En liten park ligger i närheten och på innergården finns en sinnenas trädgård. Tillgång till mataffär, banker, systembolag, apotek, frisör och fotvård finns också.

Kvalitetsarbete
Utformning av insatser är individuell och sker med hjälp av genomförandeplaner tillsammans med boende och närstående/god man och personal. Varje boende har en egen kontaktperson. Uppföljning av beslutade insatser sker regelbundet tillsammans med sjuksköterska, arbetsledare och personal. En enkät skickas ut en gång per år för att kunna följa upp kvalitetsarbetet i vården. En gång per år hålls anhörigträffar.

Kost och måltider
All mat tillagas i köket på Blomstergården. Frukost, lunch, mellanmål, middag och kvällsmål serveras på varje avdelning och i samlingslokalen Karlavagnen.  
Frukost kl 8-09
Lunch kl 12
Middag kl 16.30
Kvällsmål kl 20
Mellanmål serveras förmiddag och eftermiddag

Hälso- och sjukvård
Sjuksköterska finns varje dag mellan kl 7.15 och 16.15. Mellan kl 16.15 och 7.15 finns det en nattsköterska att kontakta på telefon. Läkartid är bokad fyra dagar i veckan för de boende. Det finns sjukgymnast och arbetsterapeut i verksamheten som deltar i vårdlagsträffar och i rehabiliteringsarbetet vid behov.

Aktiviteter
Kulturombud finns som samordnar olika aktiviteter som underhållning, filmvisning, bingo, gymnastik och andakt i Karlavagnen. Vid vissa tillfällen kan underhållning även ske på respektive avdelning.

Aktiviteter som äger rum på Blomstergården hittar du under "Läs mer" här till höger.

Uppdaterad 2019-05-10 av Ulla Eriksson

Kontakta oss
Har du tekniska frågor eller vill kommentera informationen på sidan så kan du kontakta webbredaktionen. Klicka här!

Följ Krokoms kommun på Facebook
Följ Krokoms kommun på Instagram
Följ Krokoms kommun på YouTube

KROKOMS KOMMUN Offerdalsvägen 8, 835 80 Krokom
Tel. 0640-161 00 vxl (mån-tor kl 08-17, fre kl 08-16)  |  Fax 0640-161 05 
Organisationsnummer: 212000-2478 | krokoms.kommun@krokom.se
VAT: SE212000247801

Cookies på krokom.se