Etablera

Vill du etablera dig i Krokom?

I Krokoms kommun finns många möjligheter att expandera och utveckla ditt företag.

Här finns allt från industrilokaler, kontorslokaler, mark för handel, gårdar i härlig naturskön miljö, företag till salu och många andra etablerings- och investeringsmöjligheter runt om i kommunen. Krokoms kommun är en geografiskt stor kommun där du kan välja att etablera ditt företag på en plats utifrån era preferenser och behov. Vi erbjuder möjligheter i direkt landsbygdsmiljö eller i mer tätbebyggda områden.

Mark för industri och handel

I Krokoms kommun finns ledig mark lämpad för näringsverksamhet på flera orter; Föllinge, Hissmofors, Krokom, Trångsviken, Vaplan och Ytterån.

Lediga lokaler

På Krokomsbostäders hemsida finns information om lediga lokaler. Du kan även kontakta oss på näringslivskontoret så lotsar vi till andra privata fastighetsägare som eventuellt har lediga lokaler.

Länk till Krokomsbostäders hemsida, krokombostader.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Tillstånd, tillsyn och anmälan

För att starta eller utöka en verksamhet behöver du ibland söka tillstånd eller göra en anmälan hos kommunen. Det kan till exempel handla om tillstånd för brandfarlig vara, alkoholservering, bygglov eller livsmedelshantering.

Ibland behöver du söka tillstånd hos andra myndigheter som exempelvis Länsstyrelsen eller polisen. Det är viktigt att välja rätt väg redan från början för att spara tid! Om du är osäker på vem du behöver kontakta så kan näringslivskontoret hjälpa dig längs vägen. På Verksamts hemsida kan du läsa mer om tillstånd för företagare.

Bygga nytt, ändra eller riva

På sidan Bygga nytt, ändra eller riva hittar du bland annat information om hur du söker bygglov och andra lov, samt vilka ändringar och åtgärder du måste anmäla till kommunen.

Bygga nytt, ändra eller riva

Livsmedel, hälsoskydd och miljö

På sidan Livsmedel, hälsoskydd och miljö får du information om vad som gäller när du ska starta en livsmedelsverksamhet. Här kan du också läsa om hur kommunen arbetar med att kontrollera verksamheter som säljer, tillagar och serverar livsmedel.

Livsmedel, hälsoskydd och miljö

Avfall från företag

På sidan Avfall från företag kan du läsa om regler och avgifter för företag och verksamheter.

Avfall från företag