Starta eget

Personer runt ett fikabord

Har du en affärsidé eller en dröm som du vill förverkliga? När du planerar att starta ditt företag är det många kontakter som kan vara bra att ta. Du behöver också undersöka om det är något tillstånd du behöver.

Vi på närings­livsavdelningen kan hjälpa dig med kontakter som gäller tillstånd, finansiering, rådgivning och till olika nätverk. Här kan du läsa mer om några av de aktörer som du behöver ha kontakt med.

För att starta eller utöka en verksamhet behöver du ibland söka tillstånd eller anmäla hos kommunen. Det kan till exempel handla om tillstånd för brandfarlig vara, alkoholservering, bygglov, tobak eller livsmedelshantering.

Ibland behöver du söka tillstånd hos andra myndigheter som exempelvis Länsstyrelsen eller polisen. Det är viktigt att välja rätt väg redan från början för att spara tid! Om du är osäker på vem du behöver kontakta så kan näringslivsavdelningen hjälpa dig längs vägen. På Verksamts hemsida kan du läsa mer om tillstånd för företagare.

www.verksamt.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Nyttiga kontakter inför uppstart

Nyttiga kontakter inför uppstart

Skatteverket och Verksamt.se

På verksamt.se samlar myndigheter som till exempel Arbetsförmedlingen, Bolagsverket, Försäkringskassan, Skatteverket och Tillväxtverket information och e-tjänster som du som ska starta eller driver företag kan ha nytta av.

Verksamts hemsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Nyföretagarcentrum

Nyföretagarcentrum ger dig konkret hjälp med rådgivning, att utveckla din affärsidé, analysera marknaden, upprätta en affärsplan med mera. För dig som ska starta eget företag har Krokoms kommun avtal med Nyföretagar­centrum för kostnadsfri rådgivning.

Nyföretagarcentrums hemsida Länk till annan webbplats.

Almi Företagspartner

Almi Företagspartner erbjuder rådgivning, lån och riskkapital i företagandets alla faser. Kontakta Almi i frågor som rör innovativa idéer, starta/utveckla och köpa företag. Almi har i sin verksamhet även Mentorprogrammet och IFS-rådgivning där man som företagare får tillgång till en mentor som är en erfaren person från näringslivet. Almis IFS-rådgivning riktar sig mot entreprenörer med utländsk bakgrund i tidig fas. Där erbjuds man en personlig rådgivning och praktiskt stöd, hjälp med olika frågor som rör start eller köp av företag.

Almi Företagspartners hemsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Coompanion

Coompanion är företagsrådgivaren för alla som vill starta företag tillsammans i kooperativ eller annan demokratisk samverkan. Rådgivningen är kostnadsfri och ni får hjälp från idé till start av företag.

Coompanions hemsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Peak Innovation Science park

Har du en idé du vill utveckla och behöver hjälp på traven? Kontakta Peak Region Science Park så kan de lotsa dig.

Peak regions hemsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Tillstånd, tillsyn och anmälan

Hjälpte informationen på sidan dig?

Meny