Driva och utveckla företag

Tre personer varav ett barn samtalar runt en snöskoter

Har du ett företag som du vill utveckla? Investera i? Har du växt ur befintliga lokaler eller kanske står inför att anställa personal?

Det finns många olika möjligheter att utveckla just din verksamhet. För dig som företagare i Krokoms kommun finns det många olika typer av rådgivning och stöd för att göra tillvaron enklare. Det kan vara allt från hjälp med exportfrågor till finansiering, nätverk etcetera. Kontakta oss så hjälper vi dig vidare.


Finansiering och investering

Rådgivning

Rådgivning

Det finns många olika aktörer som erbjuder rådgivning till företag inom olika områden. Här ger vi en överblick! Och kom ihåg – du kan alltid vända dig till oss näringslivsrådgivare på kommunen också.

Almi Företagspartner

ALMIs vision är att skapa möjligheter för alla bärkraftiga idéer och företag att utvecklas. Deras affärsidé är att med finansiering och rådgivning erbjuda unika möjligheter under före­tagandets olika skeden med våra kunders framgång som mål.

Almi Företagspartners hemsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Energi- och klimatrådgivarna

Energi- och klimatrådgivningen vänder sig till privatpersoner, föreningar och små och medelstora företag. Vi ger opar­tiska råd och hjälper dig att hitta den bästa lösningen utifrån dina förutsättningar.

Har ditt företag en energianvändning under 300 000 kWh? Då kan du få hjälp via projektet coacher för energi och klimat som finns tillgängligt för att hjälpa dig att effekt­iv­isera ditt företags energianvändning.

Läs mer på Energi- och klimatrådgivarnas hemsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Länsstyrelsen

Du som är lantbrukare eller annan före­tagare på landsbygden i Jämtlands län erbjuds råd­givning och kurser inom Lands­bygds­programmet. Helheten för företaget är viktigt och råd­giv­ning och kurser komplett­erar varandra.

Läs mer på länsstyrelsen jämtlands hemsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Timbanken

Med Timbanken får du som är företagare i regionen tillgång till upp till fem kostnadsfria konsulttimmar. Denna konsulthjälp kan till exempel utnyttjas för att stärka ert varu­märke, marknadsföring eller annan affärs­utveckling. Timbankens konsulter ger även företagsstöd och rådgivning för er som vill satsa på utlandsaffärer, bättre lönsamhet och organisations­utveckling.

Läs mer om timbanken Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Upphandling

Cityplay

Cityplay

Företagare – anslut dig till Cityplay så att man kan handla för kommunens julklappspresentkort hos dig!

Julen 2022 ger Krokoms kommun en julklapp till våra anställda i form av ett digitalt presentkort som kan spenderas inom den fysiska handeln, till exempel på butiker, kaféer, salonger eller restauranger. För att man ska kunna nyttja presentkortet hos din verksamhet behöver du ansluta dig till Cityplay, som hanterar presentkorten. Läs mer om hur du ansluter dig på Cityplays hemsida på länken nedan.

Om du vill se vilka som är anslutna till Cityplay kan du göra det i deras app. Sök på Cityplay i din telefons app-butik så hittar du den.

Denna information har även tidigare gått ut i Vårt Krokom, på Facebook samt på vykort till företag inom berörda branscher.

Mer information om Cityplay på deras hemsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Hjälpte informationen på sidan dig?

Meny