Behöver du kapital för utveckling?

Är du nyfiken på hur du kan tänka kring kapital? På kapitaldagen kan du ta del av föreläsningar med goda exempel och råd om banklån, företagsstöd, riskkapital och kompletterande lösningar. På plats finns investerare och finansiärer.

2024 hålls träffen i samband med Torstamässan i Ås, en årligen återkommande Skogs- & Lantbruksmässa för hela familjen. Program och mer information om Kapitaldagen kommer men skriv upp dagen i kalendern redan nu!

Under träffen kommer du att få ta del av goda exempel och goda råd om banklån, företagsstöd, riskkapital och kompletterande lösningar. Det kommer finnas gott om tid för mingel och kontaktskapande.

Träffen arrangeras av Föreningen Företagarna i Krokoms kommun, Peak Innovation, Torsta och Krokoms kommun.

 

När: 5 oktober 2024 klockan 10-15

Var: Lofthuset, Grönt Center i Ås

Hur: Anmäl dig redan nu via länkar nedan. Evenemanget är kostnadsfritt.

Arrangör: Näringslivsrådgivarna Krokoms kommun

Medarrangörer: Företagarna Krokom, Torsta samt Peak innovation.

Anmälan

Program

Programmet för 2024 års Kapitaldag är under planering.

Programmet kommer att innehålla föreläsningar om finansiering, vad som är på gång just nu samt mingel.

Utställare

I takt med att utställare för 2024 års evenemang blir klara kommer vi att presentera dem här, så håll utkik!

Deltagande finansiärer vid Kaitaldagen 2023:

  • Norrlandsfonden
  • Region Jämtland Härjedalen
  • Almi Företagspartner
  • Handelsbanken
  • Lokalfinansiering Gotland
  • Föreningen Företagarna

Utställarpresentation – Norrlandsfonden

Inför Kapitalförsörjningsdagen vill vi presentera våra utställare som du kommer att få träffa där! Först ut är Norrlandsfonden, där Lena Stuns jobbar som företagsanalytiker med ansvar för Krokom, Östersund, Strömsund, Åre, Berg, Bräcke, Ånge, Dorotea och Ragunda.

Hej Lena! Vilka är Norrlandsfonden och vad gör ni?

– Vi är en stiftelse med uppgift att främja utvecklingen i norrländska företag som vill växa, det gör vi genom våra olika låneformer Vi riktar oss mot företag som är verksamma i Norrbotten, Västerbotten, Västernorrland, Jämtland och Gävleborg.

Vilka typer av företag jobbar ni med?

Våra kunder finns i nästan alla branscher: från tillverkande industri, tjänste- och besöksnäring till IT- och bioteknikföretag. Vi är särskilt intresserade av företag som investerar i ny teknik eller i nya affärsområden med goda tillväxtmöjligheter. I Jämtland jobbar vi med ganska många företag, och vi träffar gärna fler! Vi arbetar med både små och stora företag och ofta handlar det om företag som vill expandera.

Gå gärna in på vår hemsida för att ta del av några av våra kundcase! norrlandsfondens kundcase Länk till annan webbplats.

Vilken typ av finansiering erbjuder ni?

– Vi erbjuder bland annat flexibla topplån för nyetablering, utveckling och expansion. Med topplån menas att vi kan skräddarsy och komplettera finansieringen på toppen av företagets egen kapitalinsats och bankfinansiering.

Hur arbetar ni?

– Vi kan fungera som en pusselbit för att få ihop den totala finansieringen när det behövs komplement till privat kapital samt bankfinansiering. Ju tidigare företaget kontaktar oss desto bättre, så att vi kan börja samarbeta med övriga finansiärerför att diskutera vad som är möjligt och arbeta fram ett upplägg.

Vilka slags investeringar kan man söka finansiering för hos er?

– Vi finansierar investeringar i allt från maskiner till rörelsefastigheter, det vill säga fastigheter man bedriver sin verksamhet i. Vi är särskilt intresserade av företag som investerar i hållbara lösningar, ny teknik och i nya affärsområden med goda tillväxtmöjligheter.

Hur går man till väga om man vill söka finansiering hos er?

– Genom att kontakta en av våra företagsanalytiker. Om man bedriver verksamhet i Krokom så kan man kontakta mig på lena.stuns@norrlandsfonden.se eller 070-55 124 88. Innan första mötet är det bra att förbereda någon form av affärsplan, samt ta fram utfallssiffror och budget för företaget.

Vad skulle du säga till en företagare som funderar på att söka extern finansiering?

– Jag skulle rekommendera företagaren att i god tid kontakta finansiären eller finansiärerna för att se över vilka möjligheter som finns. Bättre att höra av sig en gång för mycket!

Är du nyfiken på vad Norrlandsfonden kan erbjuda dig? På Kapitalförsörjningsdagen kommer du att få träffa Lena och få möjlighet att prata med henne.

Låt dig inspireras – till att finansieras!

Några som har gjort en otroligt häftig resa med sitt företag är Berne och Annica Brenje på Big River Camp i Storåbränna. På cirka 14 år har verksamheten vuxit från några stugor till hotell med spa och konferenslokaler, ställplatser, skoteruthyrning, testverksamhet och solcellspark. Kolla bara på filmen nedan så får du se!

Är du nyfiken på hur de har finansierat sin expansion? Eller går du själv i tankar på att bygga något större av ditt företag? Då ska du definitivt delta på Kapitalförsörjningsdagen, där du får höra mer om Berne och Annicas resa och om hur du själv kan få finansiering för ditt företag.

Information till utställare

Vi erbjuder dig en utställarplats med utrymme för rollup och yta för eventuellt tryckt material.

Det är kostnadsfritt att delta. Antalet utställarplatser är begränsat, så först till kvarn gäller! Du anmäler dig på länken nedan.

Sista anmälningsdag är den 6 september.

Anmäl dig till träffen här Länk till annan webbplats.

Vad är på gång i Krokom?

I Krokom gör vi plats för växtkraft i form av fler företag och fler invånare. Du kan läsa mer om vår planering och några av våra projekt nedan.

Se våra översiktsplaner

Se våra kommande detaljplaner

Läs om hur vi bygger ut skolor och förskolor

Vår kommun är vidsträckt och förutsättningarna för företag skiljer sig åt i kommunens olika delar. Därför har vi delat in kommunen i fem olika delar och ordnat nulägesanalyser som beskriver hur många företag som finns, hur många som pendlar in och ut ur områdena, och vilka branscher som är störst.

Länk till nulägesanalyserna

Tid och plats

Tid: 5 oktober 2024 klockan 10.00-15.00

Plats: Grönt Center/Torsta, Ås

Typ av aktivitet: Informationsträff

Meny