Krokoms Guldkväll 2023

Två glada män med glasögon

Jannez tilldelades årets kulturpris

Under Krokoms Guldkväll lyfts kommunens hjältar fram, både enskilda personer och företag. Vinnare av Guldkroken blev i år Café Hopp. Övriga pristagare och vimmelbilder finner du här. Tack Laxsjö för en fantastisk kväll!

– Det känns hedersamt, upplyftande och inspirerande att ha fått årets Guldkrok. Nu ska alla vi som jobbar på, deltar i och besöker Café Hopp fatta ett gemensamt beslut om hur vi på bästa sätt använder prispengarna, säger Helen Sjödin, diakon, och Hans Lindström, som båda arbetar med Café Hopp.

Under Krokoms Guldkväll riktas strålkastarna mot kommunens eldsjälar, guldstjärnor, framgångsrika ledare och duktiga kulturpersoner. Årets upplaga är den tolfte i ordningen och kvällen bjöd på mingel, mat, underhållning och härliga prisutdelningar. För underhållningen stod Jan Sundberg, Catwagon samt duon Mix och Olle. Konferencier var Peter Svensson som till vardags jobbar på Krokoms kommuns kommunikationsavdelning.

Catwagon underhöll

Catwagon underhöll.

– Det är ett hedersvärt och fantastiskt roligt uppdrag att få vara med och hylla pristagare som gjort skillnad för andra människor, näringsliv, kultur, föreningsliv – ja hela kommunen. Stor eloge till Louise Öhnstedt med projektgrupp som, vid sidan om sina ordinarie arbetsuppgifter, gör den här kvällen möjlig. Ikväll har en av våra 193 byar fått blomma ut genom att vara värd för den här galakvällen. Tack alla underbara människor i Laxsjö, säger Peter Svensson.

Totalt delades nio priser ut under kvällen och avslutningen var utdelningen av Guldkroken. Det är tuffa kriterier som ska uppfyllas och pristagarens insats bedöms utifrån ett hållbarhetsperspektiv. Det kan handla om förbättrad miljö, levande landsbygd, ekonomisk tillväxt, social sammanhållning, mångfald eller minimerad klimatpåverkan.

Vimmelbilder från Laxsjö längre ner på sidan

Café Hopp vinner Guld­kroken!

Motivering: Från att ha börjat som en mindre träffpunkt för ensamma, har man nu utvecklat verksamheten till att både ge arbetsträning för personer som behöver ta sig vidare i livet samt att göra fler aktiviteter för att bryta isolering.

Promenader, handkraft, redskap för att må bra i vardagen, gemensamma luncher – det är några av sakerna som erbjuds; och alla är välkomna oavsett vilka förutsättningar man har eller var man kommer ifrån.

Det är en viktig mötesplats för personer som behöver få gemenskap och en kvalitét i vardagen för att skingra ensamheten.

Café Hopp

Alla pristagare 2023

 • Guldkroken 2023 - Café Hopp

  Från att ha börjat som en mindre träffpunkt för ensamma, har man nu utvecklat verksamheten till att både ge arbetsträning för personer som behöver ta sig vidare i livet samt att göra fler aktiviteter för att bryta isolering. Promenader, handkraft, redskap för att må bra i vardagen, gemensamma luncher – det är några av sakerna som erbjuds; och alla är välkomna oavsett vilka förutsättningar man har eller var man kommer ifrån.

 • Årets serviceföretag 2023 - Pimbua

  Mitt i Tulleråsen hittar man en unik thai-restaurang med take-away där det lagas den mest fantastiska mat. Här har många lokalbor, genomresande, besökare och en och annan bingospelare stannat för att mötas av den magiska doften från köket. Här får man service från hjärtat och vardagslyx till hungriga magar längs väg 340.

 • Ledarpris 2023 - Peter Lindberg

  I Krokom Dvärsätt IF finns det en man som gör allt för att det ska bli så bra som möjligt för så många som möjligt. Han ser alla; spelare som ledare och uppmuntrar till spelglädje för alla. Han är ungdomsledare, men är samtidigt en viktig stöttepelare för andra lag i föreningen och han bidrar alltid med energi och glädje.

 • Årets service­person 2023 - Lena Alke

  Med energi och engagemang har den här personen tagit över driften av Handlarn i Rötviken och även ansvaret för Rötvikens camping. Hon har blivit en viktig person för hela Hotags­bygden. Med kreativitet och hjärta är hon orädd för att prova nya saker som ger mervärden till bygden och butiken.

 • Kulturpris 2023 - Jannez

  Från 1976 har årets kulturspristagare skapat, utvecklat och bidragit till ökad kulturellt välmående i Krokoms kommun, likväl som i hela Sverige. I 47 år har det eminenta dansbandet inte bara dragit storpublik på sina turnéer och varit omåttligt populära bland sina fans – de har också varit otroligt goda ambassadörer för Krokoms kommun.

 • Ungdoms­kultur­stipendium 2023 - Lovisa Holten

  Från tidig ålder har årets ungdoms­kultur­stipendiat vetat att hon hör hemma på scenen. Genom studier och hårt arbete har hon landat i sin musikaliska plats och släpper nu sin första EP och är redo att ta sig an scenerna runt omkring Jämtland och Sverige.

 • Utvecklings­stipendium för ungdom 2023 - Albin Berg

  Att vara en ung ledaregestalt innebär inte alltid att vara tränare för ett lag, utan kan också innebära att man visar ledarskap på annat sätt. Denna pristagare är en duktig fotbollsdomare som visar ung pondus för sin unga ålder.

 • Ledarpris 2023 - Mina Wiklund & Peo Eriksson

  I Offerdal finns två fantastiska förebilder för såväl barn som vuxna. Under hela året engagerar de och aktiverar barnen i bygden, och ger dem möjlighet att vara en del av den sociala gemenskapen. Alla barn, oavsett förutsättningar, är välkomna.

 • Utvecklings­stipendium för ungdom 2023 - Thure Lindberg

  I Krokom Innebandy finns en ung man som både tränar innebandy själv och samtidigt är tränare och lagledare för utvecklingslaget. Han finns som mentor för de yngre spelarna och tar hand om dem på ett föredömligt sätt.

 • Tillgänglighetspris 2023 - Sand­vikssjön Eds­forsens fiske­vårdsområde

  Årets pristagare har arbetat hårt för att göra fiske till en njutning för alla. Genom att bygga tillgängliga fiskebryggor med tillhörande plats för parkering, anpassa torrtoa och grillplats och andra faciliteter som höjer värdet på upplevelsen har de visat att de vill inkludera och bjuda in.

 • Årets eldsjäl 2023 - Elisabet Rombe

  I Kaxås finns en drivande kraft som har ett finger med i spelet i mycket av det som händer i bygden. Sen 1975 har hon varit engagerad i föreningslivet och är en långvarig ordförande i byalaget. Hennes engagemang, inte bara för den egna föreningen, men för bygdens utveckling och väl, är outsinligt och det finns inte något som inte går att lösa.

 • Årets företagare 2023 - INAB

  För detta familjeföretag är inget jobb för litet eller för stort. Oavsett uppdragens storlek är det alltid kvalitén som är viktigast. De är den andra generationen ledare som visar att de står pall för både pandemi och konjunkturer.

Hjälpte informationen på sidan dig?

Meny