Hållbar skoteråkning

Tre skoteråkare på fjället

Intresset för att köra snöskoter ökar och det är en utveckling som både ger möjligheter och innebär risker. Den 8 oktober bjöd vi in till möte för att diskutera olika alternativ och så småningom landa i en lösning som fungerar för alla inblandade parter.

ikon för konsultation

För att skapa tydlighet och klara riktlinjer för skoteråkningen i kommunen planerar Krokoms kommun för att skapa regleringsområden på utsatta områden kring Åkersjön/Bakvattnet. Diskussioner har förts med olika intressenter, alltifrån jurister till markägare och näringsidkare. Och skoteråkare, förstås.

Med utgångspunkt i dessa möten har två alternativ formulerats, regleringsområde utan friåkningszoner eller regleringsområde med friåkningszoner. 

Målsättningen är att kommunfullmäktige ska fatta beslut den 9 december 2021.

Vad hände på mötet?

Den 8 oktober bjöd vi in till ett möte för att informera om de olika alternativen. Vi spelade in mötet för att du som inte kunde delta ska kunna ta del av vad som sades under kvällen. Filmen kommer ligga ute i två veckor (till och med den 28 oktober).

Länk till inspelningen av mötet den 8 oktober Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Fokusgrupp

Under hösten kommer vi dessutom att bjuda in till en fokusgrupp för att ytterligare vrida och vända på hur vi ska landa i en hållbar, långsiktig lösning. I fokusgrupperna är det viktigt att de olika intressegrupperna finns representerade.

Hittar vi en bra modell för ett kommunalt regleringsområde kommer detta att kunna appliceras på andra områden i kommunen med mycket skotertrafik.

Har du frågor?

Skriv i kommentarsfältet och ställ din fråga. Vi svarar så fort vi kan.

Kommentarer

  Du måste vara inloggad för att få kommentera

  Stängd för fler kommentarer

  1200

  Tidigare möten

  • Hållbar skoteråkning 8 oktober

   Intresset för att köra snöskoter ökar och det är en utveckling som både ger möjligheter och innebär risker. Nu bjuder vi in till möte för att få era synpunkter på olika förslag.

  Hjälpte informationen på sidan dig?

  Meny