Hållbar skoteråkning 8 oktober

Tre män på skoter på en fjälltopp

Intresset för att köra snöskoter ökar och det är en utveckling som både ger möjligheter och innebär risker. Nu bjuder vi in till möte för att få era synpunkter på olika förslag.

Ikon för konsultation

Vi bjuder in till ett möte för att informera om vilka olika alternativ vi ser. Kanske vaskas ytterligare alternativ fram i diskussionen. Vi kommer även att informera om hur den fortsatta processen under hösten kommer gå till. Målsättningen är att kommunfullmäktige ska fatta beslut i december 2021.

Delta digitalt!

Vi har nått max antal deltagare för mötet på plats i Åkersjöns fjällhotell, men det finns även möjlighet att delta digitalt via länken här nedanför.

Här hittar du länken till mötet Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Bakgrund

För att skapa tydlighet och klara riktlinjer för skoteråkningen i kommunen planerar Krokoms kommun för att skapa regleringsområden på utsatta områden kring Åkersjön/Bakvattnet. Diskussioner har förts med olika intressenter, alltifrån jurister till markägare och näringsidkare. Och skoteråkare, förstås. Med utgångspunkt i dessa möten har två alterantiv formulerats. Kanske vaskas ytterligare alternativ fram i diskussionen under kvällen.

Steg två dialogtrappan

Konsultationsmötet är det andra steget av fem i dialogtrappan. Du får möjlighet att berätta vilket alternativ du tycker är mest lämpligt och varför, i en viss fråga. Två eller flera alternativ ligger till grund för diskussionen. Argument kan påverka vilket alternativ som politiker fattar beslut om.

Dialogtrappans fem steg är information, konsultation, dialog, inflytande och medbestämmande.

Läs mer om dialogtrappans fem steg

Tid och plats

Tid: 8 oktober 2021 klockan 19.00-21.00  OBS! Datumet för evene­manget har passerats!

Plats: Åkersjöns fjällhotell (fullt) samt digitalt

Typ av aktivitet: Konsultation

Meny