Vinnare 2022

Totalt delades nio priser ut under kvällen där höjd­punkten är utdel­ning­en av Guldkroken. Det är tuffa kriterier som ska uppfyllas och där pris­tagarens insats bedöms utifrån ett håll­barhets­perspektiv.

Guldkroken - Riksteatern i Krokoms kommun

Guldkroken - Riksteatern i Krokoms kommun

En stark förening som med kulturen som verktyg får hela kommunen att leva. Genom sitt sätt att placera ut och kreativt marknadsföra föreställningar på olika platser i kommunen, blir kulturen tillgänglig och nås av en bred publik. Tack vare sitt idoga arbete bidrar de till en levande landsbygd, ökad mångfald och en social sammanhållning. De har gjort sig ett namn, inte bara lokalt, utanäven i hela landet för sitt innovativa tänk och sin inkludering.

Fyra glada pristagare

Guldstjärnan årets serviceföretag - Skavbränna gård

Guldstjärnan årets service­företag - Skavbränna gård

Här har vi företaget som lever som de lär. Omsorgsfullt tar hand tar de hand om sina djur och driver sin gård med stor kärlek och gedigen kunskap.
De levererar viktiga råvaror till lokala matförädlare i bygden vilket gör att fler företag kan blomstra. De är alltid lika genuint trevliga och tillmötesgående och levererar ”härproducerat” från gården av högsta klass.

Två glada pristagare

Guldstjärnan årets serviceperson - Per Ljungberg

Guldstjärnan årets service­person - Per Ljungberg

Årets serviceperson är det många i kommunen som mött genom åren, gamla som unga. Han omnämns som en fantastisk person med ”servicehjärtat” på rätta stället. Med närvaro, värme och engagemang tar han sina passagerare tryggt och säkert till sina resmål.

Han är en viktig vuxen för många barn och unga, och som förälder vet man att ens barn är i trygga händer när det är han som kör.

En glad pristagare

Kulturpris - Micke Eriksson

Kulturpris - Micke Eriksson

Han är inte bara musiker själv, utan har genom flera decennier fostrat, närt och stöttat barn och unga i sin musikaliska utveckling. Han ser och lyfter individer, både sina egna elever och andra inom kulturskolans verksamheter och motiverar dem till att fortsätta utöva sina kulturella uttryck.

Många är de som kommer ihåg honom som den som öppnade dörren till musikens skapande värld.

En glad pristagare

Ungdoms­­kultur­­stipendium - Hilma Bendrik

Ungdoms­­kultur­­stipendium - Hilma Bendrik

Med en röst som påminner om en tidig Joni Mitchell trollbinder hon sin publik när hon uppträder. Hon har en naturlig talang, arbetar målmedvetet och har ett tydligt fokus som verkligen ger resultat i det som presenteras.

Hon skriver egen musik, och har även tagit sitt intresse vidare i form av studier vid Birka folkhögskola.

En glad pristagare

Ledarpris - Britta Brännström och Jonas Flinkberg, Trångsvikens IF

Britta Brännström

Britta ägnar stora delar av sin fritid till att vara både tränare och ledare i Trångsvikens IF. Hon både planerar och leder träningarna för de äldsta ungdomarna i klubben. Hon ordnar dessutom träningsläger och olika sorters roliga samvaron för de aktiva.

Britta är också med och samordnar allt kring alla tävlingar i föreningens regi. Utöver allt fixande så har hon alltid ett leende på läpparna och får med sitt ledarskap de aktiva att känna glädje genom att friidrotta.

Jonas Flinkberg

Jonas har med ett outtröttligt engagemang i flera år tränat ungdomar i friidrott. Ungarna gillar Jonas och Jonas gillar dem. Vad det än är för väder, i ur och skur håller han sina träningar för de aktiva i Trångsvikens IF. Och vad det än är som behöver fixas så är Jonas med och ordnar det mesta.

Jonas är en eldsjäl som alla ungdomar alltid kan lita på.

Två glada pristagare

Utvecklings­stipendium för ungdom - Wanja Karlsson, Svenska Kyrkan Offerdal, Malin Raftheim, Ås IF

Wanja Karlsson

Wanja har sedan hon själv tagit konfirmationen, ideellt först utbildat sig själv och sedan arbetat som Ung Ledare inom Svenska Kyrkan, Offerdal. Hon är ett stort föredöme för andra unga, stöttar och finns där för dem, när de konfirmerar sig.

Wanja är en sann ledare, samtidigt som hon är en underbar kompis.

En glad pristagare

Malin Raftheim

Malin är aktiv bordtennisspelare i Ås IF division 1 lag. Hon är en riktig lagkam­rat som sprider glädje och glöd till övriga lagmedlemmar. För före­ningen är Malin en viktig person som förebild för att framför allt rekrytera fler barn och ungdomar till idrotten.

Som ledare har Malin varit med att planera och genomföra en veckolång pingisskola för de yngre barnen. Hon har även varit delaktigt i aktiviteter för att få bordtennisen att öka som Parasport och inspirera unga paraidrottare att spela pingis.

En glad pristagare

Tillgänglighetspris - Gunnarvattnets Byggnadsförening

Gunnarvattnets Byggnads­förening

I Ansättfjällen i de norra delarna av Krokoms kommun, från Lillholmsjö i söder till Gunnarvattnet i norr finns framtidstro och engagemang.

Här finns drivkraft, omtanke och beslutsamhet. När den viktiga samlings­lo­kalen i en av byarna renoveras så skapas ökad tillgänglighet möjlighet för alla medborgare att delta på det årliga julbordet, musikevenemang och andra akti­viteter.

4 pristagare

Årets Eldsjäl - Malin Sundqvist

Årets Eldsjäl - Malin Sundqvist

Med ett brinnande engagemang, hjärtlighet, ett stort leende samt en anda av att allt går att lösa ser hon till att hela Krokoms kommun får uppleva kultur, bygdeutveckling och bildning.

Genom sitt arbete inom folkbildning och sitt privata engagemang sprider hon värme, positivitet, glädje och en känsla av samhörighet.

En glad pristagare

Årets företagare - Mobacks Kök & Skafferi

Barbro Åström Moback och Calle Moback på Mobacks Kök & Skafferi

För att flytta hela sitt liv från en plats till en annan, krävs mod, envishet och kanske lite galenskap. Med driv, passion och en stor portion glädje, ser vinnarna till att kunderna i hembygden, kommunen och länet får en förstklassig service som sträcker sig långt utöver standard. Genom hög social närvaro och ett enormt engagemang från trogna följare är dessa företagare mycket omtyckta!

Två glada pristagare
Hjälpte informationen på sidan dig?

Meny