Emblem över nominering till publishingpriset

Kommuntidningen Vårt Krokom

Vårt Krokom delas ut till alla hushåll och företag i kommunen tre gånger per år. Du hittar våra sidor i ÖP Krokom som kommer ut i mars, juni och oktober. Håll utkik i din brevlåda!

Har du synpunkter på innehållet eller förslag på det du vill läsa mer om så kontakta gärna oss på kommunikationsavdelningen.

Tema inflyttning och tillväxt i nummer 2

Här är några av våra medarbetare som bidrar till kommunens växtkraft. Tomas Nilsson, fastighetschef, Simon Östberg, stadsarkitekt, Jennifer Edin, byggnadsinspektör, Tess van der Hulle, utredningsingenjör, Lars Nilsson, kart- och GIS-ingenjör, Stina Reinhammar, planarkitekt, Lisa Edlund, samhällsplanerare och Per Andersson, byggprojektledare.

Långsiktig befolkningstillväxt är ett av kommunens övergripande mål. Fler invånare behövs för skatten och jobben – målet är 19 300 år 2040.

Men varför är det så viktigt med kommunal tillväxt? Här är två argument: För skatten: fler invånare som arbetar leder till högre skatteintäkter. Dessa intäkter är avgörande för att finansiera offentlig service som skolor, vård och infrastruktur. För jobben: Tillväxt skapar nya arbetstillfällen, vilket kan minska arbetslösheten och öka medelinkomsten bland invånarna.

Jag är särskilt glad för att vi både bygger bostäder och kommunala fastigheter; det hjälper företagen i lågkonjunkturen och ger oss möjlighet att bli 19 300 innevånare år 2040, säger Maria Jacobsson, S

I Vårt Krokoms första nummer för året kan du ta del av ett samtal mellan kommunstyrelsens ordförande Maria Jacobsson, S, och kommundirektör Tomas Jonsson om möjligheterna att utveckla Krokoms kommun. Du kan också läsa om några av våra nyckelpersoner när det kommer till att skapa förutsättningar för fler att bo och jobba i Krokoms kommun. Vi berättar också om våra bostadsbyggen som är på gång just nu. Det och en hel del annat finns att läsa i Vårt Krokom.

Här kan du bläddra i tidningen:

Ladda ner Vårt Krokom

Här finns alla nummer av kommunens tidning. Länkarna leder till nedladdningsbara pdf-dokument.

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

Får du inte Vårt Krokom i din brevlåda?

Delas inte tidningen ut där du bor?

Fyll i dina adressuppgifter i formuläret så skickar vi Vårt Krokom via post.


Hjälpte informationen på sidan dig?

Meny