Jobba som sommar­vikarie!

Två glada tjejer i vårdkläder

Är du social, empatisk och drivs av att göra skillnad för andra? Vill du ha ett sommarjobb som får dig att växa och utvecklas? Här hittar du vikariat inom hemtjänst, särskilt boende, grupp­bostad, daglig verksamhet och personlig assistans. Här kan du läsa mer om vad arbetet innebär, vad du behöver kunna och hur du söker!

Jag har träffat så många människor, med så olika livshistorier. Både kollegor, boende och vårdtagare. Man lär sig hantera människor i olika skeden i livet. Det är så mycket som ger så mycket lärdom, man får mer perspektiv på samhället

Sommarvikarie SÄBO, sommar 2021

Två vårdklädda tjejer med ansiktsmask och och en äldre herre i rullstol

Du gör skillnad i någons liv, du hjälper till att ta hand om någon som inte kan ta hand om sig själv, du finns där som stöd om de behöver.Sommarvikarie LSS, sommar 2021

En dag inom vård och omsorg

Ditt uppdrag

Att arbeta i vård och omsorg innebär att stötta personer i deras vardag. Dina arbetsuppgifter kan se olika ut beroende på vem du hjälper, vilket gör jobbet spännande och varierat.

De vanligaste arbetsuppgifterna kan delas in i fyra kategorier:

  • Hjälpa till i hemmet: såsom att städa och tvätta, bädda sängen eller handla och laga mat.
  • Personlig omsorg: hjälpa till med dusch och toalettbesök, klä på kläder och fixa håret eller hjälpa till vid måltider.
  • Aktiviteter: I ditt uppdrag ingår även att förgylla vardagen för de du hjälper. Som att ordna ett midsommarfirande, en filmkväll eller gå ut på en promenad.
  • Medicinska arbetsuppgifter: som att kontrollera blodtryck, lägga förband eller ge läke­medel. Detta kräver dock dele­gering och är något du får lära dig efterhand.

Viktiga egenskaper för att trivas

Din kompetens

För att trivas och göra ett bra jobb är det viktigt att du är intresserad av att förstå och hjälpa andra människor. Det är bra om du är ordningsam och tycker om att lära dig nya saker. Vi arbetar i team, så det är viktigt med en god sam­arbets­förmåga.

Vi ser gärna att du är undersköterska eller har annan kompetens som är likvärdig.

Som sommarvikarie ska du vara född 2004 eller tidigare. Stor vikt läggs vid personlig lämp­lighet.

För allt arbete utom inom särskilt boende krävs B-körkort.

Vi erbjuder

Vi erbjuder

Vi erbjuder dig ett varierat, själv­ständigt och roligt arbete. Här gör du skillnad varje dag.

Vård och omsorg är en sektor som växer snabbt. Här finns många karriär- och utvecklingsmöjligheter. Som sommarvikarie har du stor chans till vidare anställning efter din vikarieperiod.

För dig utan utbildning eller tidigare erfarenhet erbjuder vi såväl teoretisk som praktisk introduktionsutbildning inför första dagen. Detta kan se lite olika ut, beroende på när du börjar. För dig som kan finns möjlighet att börja arbeta redan under våren. Då får du introduktion på plats i verksamheten med en utsedd handledare.

I juni erbjuds alla nya sommarvikarier en teoretisk och praktisk utbildning.

Vi erbjuder schemalagd arbetstid dag, kväll och natt samt helgtjänstgöring.

Besök och kontakta Bemannings­poolen

  • Ring 0640 162 55 måndag-fredag. Vi är bemannade 06.00-16.00. Besökstid 08.00-16.00
  • Besöksadress: Offerdalsvägen 9, Krokom

Om rekryteringsprocessen

Så ansöker du

Sista ansökningsdag har passerat. Välkommen åter nästa år.

Hjälpte informationen på sidan dig?

Meny