Krokoms Familjecentral

Välkommen till Familjecentralen – en mötesplats för blivande föräldrar och barn­familjer. Här hittar du bland annat öppna förskolan som är Familje­­cen­tralens hjärta och centrum.

Öppna förskolan har ett nära samarbete med BVC-sköterskorna samt MVC-barn­morskorna på Krokoms hälsocentral och tillsammans individ- och familje­omsorgen bildar vi Familjecentralen. Läs mer under rubriken:


Det är vi som är Familjecentralen

På öppna förskolan träffar du andra vuxna och samtidigt får barnen nya kamrater. Verksamheten är kostnadsfri och ni bestämmer själva när och hur ofta ni vill komma. Vi som jobbar här är förskol­lärare och en gång i veckan kommer en socionom från social­tjänsten hit. Det ger bland annat en möjlighet för dig att ställa frågor eller få hjälp med att komma i kontakt med socialtjänsten.


Ordinarie veckoprogram är i viloläge under Coronapandemin men det brukar se ut ungefär så här:

  • Måndagar: Öppet hus i familjecentralen för dig med barn 0-6 år, sångstund 10.00
  • Onsdagar: Spädbarnscafé (0-12 månader), sångstund 10.00
  • Fredagar: Öppet hus i familjecentralen för dig med barn 0-6 år, rörelselek på Hissmoskolan 10.00-11.00 (vi går från öppna förskolan ungefär 9.45 och är tillbaka ungefär 11.10)

Vi finns på Genvägen 5 B, Krokom.

Aktuellt

Öppna förskolan är tills vidare stängd på grund av Coronapandemin. Det gäller även vår verksamhet utomhus.


Antalet smittade stiger just nu liksom antalet som behöver vård på sjukhus och då följer vi de nya riktlinjerna med förhoppning om att på så vis förhindra att vår verksamhet bidrar till smittspridningen.

När läget förändras kommer ny information.


Om du vill kan du vara med och bidra till inläggpå vår facebook-sida under tiden vi väntar på att få öppna igen.


Länk till Öppna förskolans Facebook-sida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

 

Har du frågor och funderingar så når du mig, Cathinka på 0640 162 64 eller 072 451 23 60.

 

Ta hand om varandra och följ riktlinjerna!
Så tar vi oss igenom det här!Spädbarnsmassage

Spädbarnsmassage

Spädbarnsmassage är kärleksfull berö­ring av huden, kroppens största sinnes­organ. Det ger en upplevelse av kontakt, kommunikation, glädje och innerlighet och är en möjlighet att för­djupa och ut­veckla samspelet mellan föräldrar och barn. Det är ingen behandling utan en stund av avslappning och välbe­finnande både för den som ger och den som får massage.

Anmälan
Grupper startas löpande. Anmäl dig på öppna förskolan, e-post till Cathinka Qvenild eller via sms till 072-451 23 60. Alternativt prata med någon av personalen på Familjecentralen. Kostnad 120 kronor för olja och material.

Ange namn och mobilnummer på vuxna som ska delta samt barnets namn och de sex första siffrorna i personnumret i din anmälan.

Föräldragrupper

Grupperna är till för att förbereda inför förlossning och föräldraskap, att till­sammans med andra föräldrar få samtala och reflektera om föräldraskap och att skapa nätverk.

Hjärt- och lungräddning för barn

Hjärt- och lungräddning, som brukar för­kortas HLR, är en första hjälpen-behand­ling som du kan ge till någon som har slutat andas eller till någon vars hjärta har slutat slå.

Det erbjuds kurser löpande. Kursen är vid ett tillfälle och cirka 3 timmar. Kostnaden är 350 kr/person.
Gör en intresseanmälan genom skicka ett sms eller ringa till 072 451 23 60, Cathinka Qvenild.

Ange namn, mobilnummer och eventuell e-postadress i anmälan.

Ömsesidig respekt – kurs i föräldraskap

Ömsesidig respekt – kurs i föräldra­skap

Vad är värt mest i hela världen för just dig? Dina barn och din familj? Vi erbjuder föräldra­grupper utifrån konceptet Ömse­sidig respekt med sju träffar med sex olika teman:

  • gränssättning
  • emotionell coaching
  • självkänsla
  • mobbning
  • kost
  • sömn

Hör med vår personal för anmälan. Vi startar grupper löpande under året.

Mer information finns på hemsidan www.omsesidigrespekt.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Grupperna startar löpande under året. För att anmäla intresse prata med någon av oss i personalen på familjecentralen.

Det är vi som är Familjecentralen

Det är vi som är Familjecentralen

Öppna förskolan

På öppna förskolan träffar du andra vuxna och samtidigt får barnen nya kamrater. Verk­samheten drivs av en förskollärare och är kostnadsfri. Du bestämmer själv när och hur ofta du vill komma.

Individ- och familjeomsorgen

En socionom från socialtjänsten kan hjälpa till med frågor och funderingar i familje­situationen och att vara förälder. Här kan du få hjälp med att kontakta olika myndigheter eller få annan samhällsinformation.

Barnmorskemottagningen

Här träffar du en barnmorska som följer dig genom graviditeten. Förberedande samtal inför förlossning och föräldra­skapet både individuellt och i grupp. När barnet har fötts erbjuds en efterkontroll och preventivmedelsrådgivning.

Barnhälsovården

Här träffar ni en specialistsjuksköterska. Barnhälsovården följer barnets hälsa, tillväxt,utveckling, erbjuder läkarunder­sökningar och vaccinationer. Föräldra­stöd erbjuds både individuellt och i grupp.

Bild på en glad liten tjej.
Hjälpte informationen på sidan dig?

Meny