Dags att söka bygglov till sommarens projekt!

Takstolar

Våren innebär för många tankar på olika byggprojekt! Men innan du sätter igång med dina planer är det viktigt att ha koll på vilka tillstånd och anmälningar som kan behövas. För att bygga nytt, bygga om eller bygga till krävs bygglov eller anmälan till bygg- och miljönämnden. Även installation av berg-, jord-, eller ytvattenvärmepump kräver anmälan, och installation eller ombyggnation av enskilt avlopp kräver tillstånd.

Normalt tar det cirka tre veckor från att vi har alla handlingar tills beslutet är fattat. För snabb hantering bör ansökan vara så komplett som möjligt från början och att du snabbt kompletterar om det behövs. På så sätt kan du förhoppningsvis sätta igång med ditt projekt enligt planerna. Om du utför en åtgärd som kräver någon form av lov eller tillstånd utan att du först fått startbesked kan du tvingas betala en sanktionsavgift.

Under sommarmånaderna har vår personal lite lägre bemanning eftersom våra handläggare tar välförtjänt semester i omgångar. Detta kan påverka handläggningstiderna något under denna period så se gärna till att vara ute i god tid.

Är du osäker på om ditt projekt kräver bygglov? Läs mer:

bygglov

För att underlätta din planering har vi samlat all nödvändig information i Kommunguiden. Där hittar du vad som kräver lov eller tillstånd eller anmälan.

Kommunguiden för Krokoms kommun

För detaljer kring byggrelaterade ärenden, värmepumpar eller enskilt avlopp, kolla in länkarna nedan:

Byggrelaterade ärenden

Installera värmepump

Enskilt avlopp


Lycka till med projektet!

Meny