Guidade vildmarks- och naturupplevelser

Grillar korv över öppen eld.

Krokoms kommun bjuder på ett smör­gåsbord av upplevelser! Det finns något för alla och vill du hitta det där perfekta fiskevattnet för just dig, magiska stället att dricka kok­kaffe på eller paddla i lugnt vatten med fjällen som sällskap, så finns det en uppsjö av arrangörer och guider som vill visa dessa guldkorn för dig.

Valsjöbyn med mäktig omnejd

I norra delen av Krokoms kommun, ett kliv från norskagräsen, hittar du Flottar­gården där du har en stor mängd fiskevatten att välja på, så boka fiskeguide och maximera din vistelse. Eller spana in Sajve Ekoturism, som håller till i Hotagens fjällvärld, bo långt från civilisationen bland några av våra storslagna fjäll och fiska, plocka hjortron, delta på ört­vandring och drick kokkaffe vid eldens sprak.


Läs mer om Flottargården

Läs mer om Sajve Ekoturism

Vacker solnedgång över en sjö.

Åkersjön med aktiva grannar

Vill du ge dig ut på kanottur i sommar? Det kan du tillsammans med Fjällspirit Adventures i Åkersjön. Här kan du även lära dig mer om naturens resurser och hur vi tar hand om den! Hos Jet Sleddogs i Björnrun har du också möjligt att uppleva naturen, lugnet och kanske leta hjortron, tillsammans med draghundar om du vill. De älskar att få följa med ut på promenad!


Läs mer om Fjällspirit Adventures

Läs mer om Jet Sleddogs

Närbild på blomma med människor i förgrunden

Föllinge, äventyr och vildmark

Kurs i flugfiske? Hos Laxviken Adventure kan du både finslipa teknik och lära dig från grunden – för både avancerad till nybörjare. För dig som vill ha ett större utbud av aktiviteter så hittar du Big River Camp i Storåbränna, på gränsen till Strömsund. Närheten till fiskevatten, vandring runt knuten, äventyr på fyrhjuling, spa… Ja, det finns något för alla! Och från Storåbränna kan du ge dig av mot Almdalens Fjällgård som ligger i väglöst land i Hotagens naturreservat, en av Europas sista vildmarker!

 

Läs mer om Big River Camp

Läs mer om Almdalens Fjällgård

Björn som står på bakbenen i skogen

Vackra Offerdal

Om du inte vet hur vackert det är i Offerdal så tycker vi du ska ta reda på detta i sommar! I denna magiska natur kan du t.ex. boka en flugfiskekurs eller en guidad tur i Offerdalsfjällen tillsammans med En Kåsa Kaffe, eller ta en tur upp till Jänsmässholmen där du har vandringsleder ut i den fantastiska fjällvärlden vid dina fötter. För dig som söker spänning, och stillasittande få höja pulsen lite, häng med på Björnspaning i Landön tillsammans med Wild Jämtland. Ut och upptäck, upplev, njut!


Läs mer om En Kåsa Kaffe

Läs mer om Jänsmässholmens Fjällhotell

Skog framför en sjö med fjäll i bakgrunden

I närheten av Långan

Här hittar du bland annat Camp Dannevall som erbjuder guidad fisketur till "hemliga favoritställen". Inte långt från Långan hittar du också Aspås Hund och Jakt för dig som vill ut på bäverjakt eller safari, älgjakt eller jakt på skogsfågel och ripa!


Läs mer om Camp Dannevall

Läs mer om Aspås Hund och Jakt

Händer som håller nyfångad fisk ovanför vattenytan

Låt äventyret börja runt hörnet!

Du kan själv på vår hemsida filtrera på t.ex. fiske, vandring eller jakt + guidade upplevelser.


Läs mer om guidade upplevelser här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Att tänka på

Innan du planerar in ett besök, stäm av med respektive besöksmål och följ alltid rådande rekomendationer och direktiv gällande covid-19.

Meny