Sajve Ekoturism

Bild på en braska utomhus

Sajve Ekoturisms hjärta finns i Hotagens fjällvärld. Deras vilja att leva traditionellt i en modern tid innebär att de har några stugor som de hyr ut i ett fiskeparadis i fjällen.

Linsejallan - fiskeparadis i fjällen. Här finns den storslagna och orörda fjällmiljön. Det är ca två mil från vägen slut i Vinklumpen och det tar 6-8 timmar att gå. Du kan låna en GPS av oss så hittar ni. En rejäl tur som ger stor tillfredställelse när man kommer fram. Här finns den storslagna och orörda fjällmiljön.

Hit går man för att söka lugn och ro, fiska lite, plocka hjortron och bara finnas till. Här finns ingen annan bebyggelse än deras kåtaformade lilla stuga. Närmaste granne finns nästan en mil bort. Här kan du hyra veckovis under perioden juni-augusti.

Lobbasjön - ett må-bra-ställe. Under sommaren följer de renarna till fjälls och bor då i Lobbasjön. En stor väl utrustad fjällstuga med tillhörande kåta och bastu. Här bor du i grupp under så kallade må-bra-veckor.

Stugan har sex bäddar, stor köksdel och solcell för lyse på kvällen. I torvkåtan kan man ligga och se röken stiga mot himlen. Under må-bra-veckan görs utflykter, örtvandring, gör en eld, kokar kaffe eller tittar på naturens alla förunderligheter. Besök deras hemsida eller kontakta dom för mer information.

läs mer på sajves hemsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Service

Kategorier
Stugor, Fiske, Hälsa och spa, Vandring, Barn- och familje­aktiviteter, Guidade upp­levelser


Hjälpte informationen på sidan dig?

Meny