Talangtävlingen Spotlight

Spotlight är en tävling för alla ungdomar 13-20 år.

Om talangtävlingen Spotlight

Tävlingen genomfördes för första gången 2005 och har sedan dess återkommit årligen. Det är inte bara musik som får vara med utan alla som vill visa något från en scen eller ställa ut någon form av konst eller hantverk eller visa film.

Spotlight scenkonst - information och anmälan

Spotlight scenkonst

I år kommer tävlingen att genomföras nästan som vanligt. Du som tävlar befinner dig på plats i Krokom lördag 27 november på Krokomshallen och framträder inför publik på plats, men vi kommer även att livestreama kvällen så publiken har möjlighet att se allt hemma från soffan också. Man tävlar med ett bidrag som får vara max fem minuter långt.

Även i år är det endast en final, så anmäler du dig så är du automatiskt med och tävlar om fina priser. Första pris är 5 000 kronor, andra pris 3 000 kronor och tredje pris 1 000 kronor. Även i år kommer publiken både på plats och hemma i soffan att vara med och bestämma vilka/vilken som vinner. Detta kommer att ske via digital röstning. Det finns även en jury på plats som kommer att bedöma de tävlande.

Bedömningskriterier

  • Publikkontakt. Förmåga att förmedla sitt uttryck och budskap till en publik och få respons
  • Ambition. Graden av vilja, lust, framåtanda, energi och motivation. Hur väl förberett är inslaget? Hur presenteras det? Hur övertygande är inslaget?
  • Helhetsintryck. Bedömning av den totala upplevelsen


Sista anmälningsdag var den 8 november.

Spotlight konst och hantverk - information och anmälan

Spotlight konst och hantverk

Varje tävlande får tillgång till 1x1 meter och det gäller både hängande konst såväl som för bordsyta. Du ska lämna in ditt tävlingsbidrag till Ungdomskultrusamordnare Sanna Hestner i Krokom senast onsdag 24 november för att utställningen ska hinna byggas upp i tid. Du kan tävla med endast ett bidrag/alster. Tävlingen genomförs samtidigt som Scenkonst på Krokomshallen lördag 27 november.

Även i år är att det endast en final, så anmäler du dig så är du automatiskt med och tävlar om fina priser. Första pris är 5 000 kronor, andra pris 3 000 kronor och tredje pris 1 000 kronor. I år kommer även publiken på plats och hemma i soffan att vara med och bestämma vilka/vilken som vinner. Detta kommer att ske via digital röstning. Det finns även en jury på plats som kommer att bedöma de tävlande.

Sista anmälningsdag var den 8 november.

En manlig sångare med texten Spotlight - talangtävlingen för dig mellan 13-20 år.
Hjälpte informationen på sidan dig?

Meny