Föreningsregister

I Krokoms kommun är ett sjudande föreningsliv en självklarhet. Föreningslivet bidrar starkt till vår livskvalitet och vi är stolta över alla ledare som utför en ovärderlig insats.

Krokoms föreningar sköter över 200 idrotts- och fritidsanläggningar som ger oss möjlighet till en aktiv och stimulerande fritid – året om. Varje år genomförs cirka 10 000 sammankomster för ungdomar mellan 7 och 25 år.

Föreningsregister

Föreningsregister

Kommunens föreningsregister finns i anslutning till vårt bokningssystem Interbook. Är du kontaktperson för en förening kan du få ett inlogg för att administrera din förenings uppgifter, hålla koll på bokningar med mera. Kontakta ansvarig för bokning och bidrag.

Anordna lotterier

Anordna lotterier

Allmännyttiga ideella föreningar kan få tillstånd att ordna lotterier. Bestämmelserna regleras i Spellagen (2018:1138) och tillståndsfrågor är fördelade mellan kommun, länsstyrelse och Spelinspektionen.

HÄR KAN DU LÄSA MER OM REGELVERKET Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Vad är ett lotteri?

Med lotteri avses enligt Spellagen (2018:1138) en verksamhet som avgörs helt eller delvis av slumpen. Och där en eller flera deltagare, med eller utan insats, kan få en vinst till ett högre värde än vad var och en av de övriga deltagarna kan få.

Kedjespel, automatspel, roulettspel, tärningsspel och bingo är inte lotteri.

Här kan du ladda ner blankett för ansökan och redovisning Pdf, 1.4 MB, öppnas i nytt fönster.

Starta en ideell förening

På Skatteverkets hemsida finns information om hur du går tillväga för att starta en ideell förening. Klicka på länken här nedanför så kan du läsa mer om vad du behöver tänka på.

Skatte­verkets infor­mation om att starta en ideell förening Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

två kvinnor bär stolar från ett kåpsläp
Hjälpte informationen på sidan dig?

Meny