Nyheten har passerat sitt bäst före-datum

Krokoms kommun och Peab tecknar avtal om skolbygget i Ås

griffeltavla med siffror

Krokoms kommun har tecknat avtal med byggföretaget Peab för att genomföra en om- och tillbyggnad av skolan i Ås, ett avtal värt 111 miljoner kronor.

Skolan är en grundsten för samhällets positiva utveckling. Antalet elever i skolan i Ås ökar och därför behövs modernare lokaler och mer sammanhängande utrymmen. Om- och tillbyggnaden av skolan kommer att fylla de behoven.

Viktig milstolpe

Krokoms kommun är fast besluten att satsa på skolmiljöerna, och detta avtal är en viktig milstolpe i vår strategi för att bli 19 300 invånare år 2035. Vi är engagerade i att möta framtidens utmaningar och erbjuda en modern och välfungerande skolmiljö för eleverna i Ås.

–Jag är jätteglad för detta projekt. När vi moderniserar och bygger ut skolan skapar vi en positiv och framtidsinriktad miljö för våra barn och ungdomar.
Det här andas utveckling och sammanfaller väl med vår strategi för tillväxt, säger Kajsa Mattsson, tillväxtchef i Krokoms kommun.

Peab har vunnit upphandlingen som entreprenör för detta betydelsefulla projekt.
– Vi är glada över förtroendet att vara med och anpassa skolans lokaler till dagens och framtidens behov. Det är en ära att få använda våra lokala resurser för att bidra till något så viktigt som en grundskola, säger Fredrik Timan, regionchef på Peab.

Byggstart under hösten 2023

Byggstarten planeras till hösten 2023 och projektet kommer att genomföras i etapper för att så lite som möjligt störa skolans verksamhet. Den sista etappen förväntas vara klar i augusti 2025.

Tillsammans fortsätter vi att bygga en bättre framtid för våra elever och samhället som helhet.


Kontaktinformation:

Kajsa Mattsson
Tillväxtchef
Krokoms kommun
Tel: 0640-164 70

Nina Olofsson (om byggprocessen)
Byggprojektledare
Krokoms Kommun
Tel: 0640- 16487

Meny