Nyheten har passerat sitt bäst före-datum

Tomas Jonsson blir ny kommundirektör

Nu är det klart vem som blir ny kommundirektör i Krokoms kommun. Tomas Jonsson, tidigare stabschef i Krokom, tar över efter Jonas Törngren.
– Jag är väldigt glad över att ha fått den här chansen. Krokom är en fantastisk kommun att både utveckla och utvecklas i, säger Tomas Jonsson.

Det var tidigare i år som Jonas Törngren meddelade att han skulle sluta sitt jobb som kommundirektör i Krokoms kommun efter drygt sju år på posten. Det var ett stort intresse för tjänsten med ett fyrtiotal sökande.

Kommunstyrelsens ordförande Maria Jacobsson, S, berättar att det har varit många intressanta personer bland de sökande och hon är nöjd med beslutet som nu är fattat.

– Jag är väldigt glad över att vi har lyckats rekrytera Tomas. I honom får vi en trygg och driven ledare med lång erfarenhet från den kommunala sektorn, säger Maria Jacobsson.

Tomas Jonsson är 47 år och har ett förflutet inom försvarsmakten där han har jobbat i tjugo år. 2016 började han som bygg- och miljöchef i Bräcke kommun och vid årsskiftet 2021-22 tillträdde han som stabschef i Krokom.

– Det pågår en hel del spännande utvecklingsprojekt i Krokom som jag ser fram emot att fortsätta driva. Vi har en del utmaningar framför oss som kräver nya sätt att tänka och det ska bli väldigt spännande att få fortsätta det som Jonas har påbörjat, säger Tomas Jonsson.

Tomas Jonsson börjar sitt nya uppdrag den 1 september.

Meny