Nyheten har passerat sitt bäst före-datum

Ett viktigt steg för allas rätt att inkluderas

Diplomering HBTQI

Krokoms kommun stärker sin ställning som en inkluderande och hälsofrämjande kommun genom att HBTQI- Diplomera flera verksamheter, elevhälsan och KAA-Kommunala aktivitetsansvaret, som lotsar ungdomar utan gymnasiestudier, att hitta en passande väg tillbaka till studier eller ut till arbete.

Krokom satsar på HBTQI-diplomering för att kunna garantera en trygg och stöttande miljö för alla elever, oavsett deras sexuella läggning eller könsidentitet.

- Vi är vill att alla elever ska trivas och utvecklas i en miljö där de känner sig sedda och respekterade. Genom Diplomeringen kan vi ha de normkritiska glasögon vi behöver för att vara ett stöd ute bland skolorna och bidra till alla som jobbar, det är ett steg framåt, säger Elevhälsans chef, Pernilla Oscarsson.

Personalen har genom ett antal utbildningstillfällen i arbetsgrupper getts mer kunskap kring normer och inkludering för att kunna utmana dessa för att bidra till en jämlik tillvaro för alla.

Vi hoppas att media vill ta del av vår historia och sprida budskapet om vikten av en inkluderande och stöttande miljö, för alla elever, oavsett bakgrund eller identitet.

Kontakt och intervjuförfrågan:

Elevhälsan
Pernilla Oscarsson 0640- 16 683

Arbete och Integration-KAA
Eleonor Sjöberg 0640- 16 876

HBTQI KAA-verksamheten

Meny