Nyheten har passerat sitt bäst före-datum

Krokoms kommun rekryterar ny kommundirektör

Porträttbild på en man, Jonas Törngren

Kommundirektör Jonas Törngren har beslutat sig för att avsluta sin anställning i Krokoms kommun för att i stället ägna sig åt sitt nystartade företag.
- Efter sju år i kommunen och mer än 35 år som anställd i både kommun, region och landsting, känns det rätt att prova något annat, säger Jonas Törngren.

Anställningen upphör den sista mars men Jonas kvarstår i rollen som kommundirektör till den sista augusti via ett avtal med Törngren Ledarskap AB. Kommunstyrelsens ordförande Maria Jacobsson, S, säger att hon är väldigt glad och nöjd över att Jonas stannar kvar via sitt bolag under rekryteringstiden.

- Det är värdefullt och viktigt att få ett bra överlämnande. Vi har valt den här lösningen för att övergången till ny kommundirektör ska kunna ske så smidigt som möjligt utan onödiga störningar i verksamheten, säger Maria Jacobsson. Maria Jacobsson säger att det är tråkigt att Jonas väljer att avsluta sin anställning i kommunen.
- Vi har dock förståelse för att han vill göra något annat efter intensiva år som en sådan här tjänst innebär, säger hon.

Inget enkelt beslut

Jonas Törngren säger att beslutet inte var enkelt att fatta.
- Tjänsten som kommundirektör är både ansvarsfull, krävande och rolig samtidigt som det krävs en stor arbetsinsats för att hantera alla frågor som kommer upp. Det är inspirerande och jag har haft en fantastisk tid i Krokoms kommun, avslutar Jonas Törngren.

Rekrytering ska påbörjas så snart som möjligt för att säkerställa att en ny direktör finns på plats efter sommaren.

För mer information:
Jonas Törngren 070 324 49 14
(anträffbar 12.00-13.00 och efter 16.00)

Maria Jacobsson 070 377 30 43
(heldagskonferens, skicka sms så ringer Maria tillbaka)

Meny