Nyheten har passerat sitt bäst före-datum

Elevernas rätt till utbildning kommer först på Hovs skola

närbild på ett arrangemang av blockljus och ljuslöv med torkade löv

Med anledning av medieuppgifter om att åk 4-6 på Hovs skola tillfälligt behöver flyttas till Trångsvikens skola, behöver vi förtydliga några saker.

- Först vill jag be om ursäkt för att vi hanterat information och kommunikation illa om flytten. Den borde inte ha skickats innan jul utan att vi hade informerat tidigare. Jag förstår att det oroar och väcker frågor, säger Jan Colm, förvaltningschef inom barn och utbildningsförvaltningen.

Bakgrunden till den tillfälliga flytten är för att kunna ge eleverna rätt till utbildning av behöriga lärare.
- Trångsvikens skola har den kompetensen och även gott om plats för eleverna som kommer hållas ihop i grupp och gå in den befintliga 3-6:a som finns där. För oss är det viktigaste att elevernas rättigheter till sin utbildning upprätthålls, säger Jan Colm.
Den omfattande bristen på behöriga lärare påverkar även i Krokom och Hovs skola har trots rekryteringskampanjer och annonsering inte fått tag i behörig lärare till åk 4-6. Denna rekrytering har pågått ända fram till mitten av december.

Föräldrar kommer att ges mer information den 12 januari då det är föräldramöte kring den tillfälliga flytten och hur den ska fungera. Vi kommer också att ta upp frågan om skolskjuts för eleverna.
Åk 4-6 kommer finnas kvar på Hovs skola fram till den 20 januari.
Flytten är tillfällig och inte permanent i väntan på att behörig lärare rekryterats.
– Att detta påverkar elever och vårdnadshavare, det förstår jag, men vi ska hjälpa till så mycket vi kan för att det ska bli så smidigt som möjligt, säger Jan Colm.

För mer information:
Jan Colm
Barn- och utbildningschef
0640 161 75

Meny