Nyheten har passerat sitt bäst före-datum

Höjd habiliterings­­er­sätt­ning inom daglig verk­sam­het

en person ger pengar till en annan person

Ersättningen för personer med daglig verksamhet höjs till 100 kronor per dag. Det beslutade socialnämnden om vid mötet den 14 december.

Det var påtryckningar från brukarna själva och en motion från SD som låg till grund för en omvärldsbevakning av ersättningsnivåer. Den visade att Krokoms kommun har en låg ersättningsnivå i jämförelse med såväl grannkommunerna som riket i helhet. Andreas Karlsson, C, ordförande i socialnämnden, berättar att det dessutom är olika förutsättningar beroende på om det är socialtjänstlagen eller lagen om stöd och service som ligger till grund för beslut om daglig verksamhet.

- De personer som omfattas av socialtjänstlagen får ingen ersättning alls i nuläget vilket förstås skapar en orättvisa. Det vill vi råda bukt på och nu har vi fattat beslut om likvärdig ersättning, säger Andreas Karlsson.

Socialnämnden beslutade att höja ersättningsnivån till 100 kronor per dag och 50 kronor i halvdagsersättning. Samma ersättningsnivå gäller oberoende av vilken lagstiftning som ligger till grund för arbete inom daglig verksamhet.

- Att vi nu gjort en översyn över ersättningsnivån och kommit fram till detta beslut i nämnden är glädjande , säger Andreas Karlsson.

För mer information:
Andreas Karlsson, C, socialnämndens ordförande
Telefon: 072 549 76 04

Meny