Nyheten har passerat sitt bäst före-datum

Riksteatern vann Guldkroken 2022

Fyra glada pristagare

Glada vinnare av Guldkroken 2022 är Riksteatern i Krokoms kommun. Från vänster: Abdul Rahman Khalaf, Gun-Britt Westerlund, Aina Duvek och Gunnar Rindå. Foto: Anneli Åsén Carlsson

Under Krokoms Guldkväll lyfts kommunens hjältar fram, både enskilda personer och företag. Vinnare av Guldkroken blev i år Riksteatern i Krokoms kommun.

– Vi är glada, stolta och tacksamma att vi har fått detta hedersamma pris. Otroligt roligt att få sådan upp­skatt­ning för det jobb vi gör och att kulturen lyfts fram som en stark och viktig kraft i samhället, säger Gunnar Rindå, ordförande i föreningen.

Efter två års uppehåll på grund av pandemin var det äntligen dags. Den elfte upplagan av Krokoms Guldkväll bjöd på mingel, mat, underhållning och härliga prisutdelningar. För underhållningen stod Markus Ernehed och Fredrik Björns, Hilma Bendrik, Jan Sundberg och Oscar Odelberg. Konferencier var Peter Svensson.

Totalt delades nio priser ut under kvällen och avslutningen var utdelningen av Guldkroken. Det är tuffa kriterier som ska uppfyllas och pristagarens insats bedöms utifrån ett hållbarhetsperspektiv. Det kan handla om förbättrad miljö, levande landsbygd, ekonomisk tillväxt, social sammanhållning, mångfald eller minimerad klimatpåverkan.

Vinnaren av Guldkroken blev Riksteatern i Krokoms kommun. Motiveringen löd;

En stark förening som med kulturen som verktyg får hela kommunen att leva. Genom sitt sätt att placera ut och kreativt marknadsföra föreställningar på olika platser i kommunen, blir kulturen tillgänglig och nås av en bred publik. Tack vare sitt idoga arbete bidrar de till en levande landsbygd, ökad mångfald och en social sammanhållning. De har gjort sig ett namn, inte bara lokalt, utan även i hela landet för sitt innovativa tänk och sin inkludering.

Under kvällen delades ytterligare två priser ut. Företagarnas val till Årets företagare i Krokoms kommun var Barbro och Calle på Mobacks kök och skafferi i Laxsjö. Länsförsäkringar delade ut priset Ung växtkraft i samarbete med LRF Ungdomen Jämtland och LRF Jämtland. Vinnare blev Billy Nord, Offerdal.

Samtliga pristagare:

  • Guldkroken: Riksteatern i Krokoms kommun
  • Guldstjärnan, Årets serviceföretag: Skavbränna gård
  • Guldstjärnan, Årets serviceperson: Per Ljungberg
  • Kulturpris: Micke Eriksson
  • Ungdomskulturstipendium: Hilma Bendrik
  • Ledarpris: Jonas Flinkberg, Trångsvikens IF, Britta Brännström, Trångsvikens IF
  • Utvecklingsstipendium för ungdom: Wanja Karlsson, Svenska kyrkan Offerdal, Malin Raftheim, Ås IF.
  • Årets eldsjäl: Malin Sundqvist, Laxsjö
  • Tillgänglighetspris: Gunnarvattnets Byggnadsförening

Läs mer om Krokoms guldkväll och alla pristagare

Meny