Nyheten har passerat sitt bäst före-datum

Nytt äldreboende ska byggas i centrala Krokom

Skiss äldreboende

Socialnämnden i Krokoms kommun beslutade vid onsdagens möte att ge till­del­ningsbeslut för ett nytt särskilt boende i Krokoms kommun. Social­nämnd­ens be­slut innebär att kommunen upphandlar omsorgen.

Den utförare som vann upphandlingen svarar både för att bygga och driva verksamheten vid boendet. Det nya boendet ska byggas i området Kvarna, i centrala Krokom.

Andreas Karlsson, C, ordförande i socialnämnden, är glad över att nämnden har tagit detta beslut som innebär ett stort steg mot framtidens äldreomsorg i Krokoms kommun.

- Vi utökar antalet boendeplatser för äldre med ett nytt och modernt boende och vi får en ytterligare utförare av omsorg i kommunen. Jag är övertygad om att beslutet kommer att stimulera utvecklingen inom äldreomsorgen på ett positivt sätt, säger Andreas Karlsson.

Andreas Karlsson berättar att det har varit ett stort intresse för projektet från olika omsorgsutförare och han är glad över att så många utförare har visat intresse för att etablera verksamhet i kommunen. Målsättningen är att bygget av det nya boendet ska inledas under våren 2021 med planerad inflyttning våren 2023.

För mer information:
Andreas Karlsson, C, socialnämndens ordförande
Telefon: 070 646 19 17

Meny