Nyheten har passerat sitt bäst före-datum

Personal i äldreomsorgen börjar använda munskydd

Bild på munskydd

All personal inom äldreomsorgen i Krokom ska börja använda munskydd.
- Vi vill göra allt som står i vår makt för att våra äldre och sköra ska kunna känna sig så trygga som möjligt, säger socialchef Anna Berkestedt Jonsson.

I Krokoms kommun finns inga konstaterade fall av smitta bland vårdtagarna inom vård och omsorg. Däremot har två anställda vid kommunens äldreboenden testats positivt för Covid-19. De anställda har inte varit på jobbet sedan i början av april och inga tecken finns på att smittan spridits till de äldre.

En rad vårdtagare på kommunens alla äldreboenden har testats för Covid-19 och fram till och med den 22 april har ingen coronasmitta bland vårdtagare upptäckts.

Redan innan någon personal konstaterats vara smittad gjorde kommunen en större beställning av tandsköterskemunskydd. Dessa munskydd beräknas vara på plats de närmaste dagarna. Kommunens socialchef har beslutat att vara ännu striktare än Folkhälsomyndighetens rekommendationer för att skydda de äldre. Från och med det att munskydden är på plats kommer samtlig personal inom äldreboenden och hemtjänst i Krokoms kommun uppmanas att använda dem. Personal ska fortsätta att vara hemma från jobbet vid minsta lilla förkylningssymptom.

- Det finns en minimal risk att personal utan symptom ändå bär på smitta, men vi vill inte utsätta våra äldre för några risker alls och därför ska personalen ha munskydd, säger Anna Berkestedt Jonsson.

För mer information:
Anna Berkestedt Jonsson
Telefon: 0640 162 90

Meny