Gymnasium

vitklädd ung flicka rättar till sin studentmössa

Det finns ett brett utbud av gymnasieutbildningar i länet. Krokoms kommun har ingen egen gymnasieskola utan ingår i Jämtlands gymnasieförbund. Fristående gymnasieskolor finns i Krokoms och Östersunds kommun.

Jämtlands gymnasieförbund driver Jämtlands gymnasium som har verksamhet på flera platser i länet. Jämtlands gymnasieförbund ägs av fem kommuner; Krokom, Bräcke, Ragunda, Åre och Östersund.

Jämtlands gymnasium har ett stort och varierat utbud av utbildningar. Du kan välja mellan många nationella program och flera spännande inriktningar.

Den här länken tar dig till Jämtlands Gymnasiums hemsida Länk till annan webbplats.

Gymnasieskolor

Ekonomi och studiemedel

Ekonomi och studiemedel

Från och med det år du fyller 16 år ersätts barnbidraget med ett studiebidrag. Det är Centrala studiestödsnämnden (CSN) som betalar ut studiebidraget.

Extra tillägg

En familj som har en svår ekonomisk situation kan söka om ett extra tillägg till studiemedlet. Då ska du vända dig till CSN.

Information från CSN om extra tillägg för gymnasiestudier Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Inackorderingstillägg

Du som studerar på gymnasium kan få stöd till boende, fördyrat uppehälle samt resor till och från hemmet. Stödet kallas för inackorderingstillägg och det kan du som har lång resväg till skolan ansöka om. Läs mer på Jämtlands gymnasiums hemsida

Information om inackorderingstillägg för kommunala skolor Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

För dig som studerar på en friskola eller en folkhögskola gäller andra regler för ansökan om inackorderingstillägg. Det är Centrala studiestödsnämnden (CSN) som ansvarar för inackorderingstillägg för elever som studerar på folkhögskola eller fristående gymnasieskola. Läs mer på CSN:s hemsida.

Information om inackorderingstillägg för fristående skolor och folkhögskolor Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Resor och busskort

Resor och busskort

Alla barn och unga mellan 6 och 19 år får ett ungdomskort och åker gratis buss med länstrafiken. Länstrafiken skickar ut kortet det år barnet fyller 6 år tillsammans med information om kortet. Kortet gäller till och med den sista december det år barnet fyller 19 år.

Länk till mer information om ungdomskort

Val och intagning

Val och intagning

Det är Gymnasieantagningen i Jämtlands län som handlägger antagning till alla gymnasieskolor i länet. Information för dig som ska söka till gymnasiet hittar du på Gymnasieantagningens hemsida.

Länk till Gymnasieantagningen i Jämtlands län Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Hjälpte informationen på sidan dig?

Meny