Möte om detaljplaner Åsbygden

Flygbild över en liten båthamn

Bild: Arkitektbyrån Krook & Tjäder

Det var bra uppslutning när kommunen bjöd in till informationsmöte för detaljplaner för Åsbygden i torsdags kväll. Ett sextiotal personer deltog på plats i Ås skola och ytterligare dryga 20 personer deltog på länk via Teams.

Stadsarkitekt Simon Östberg och Fastighetschef Tomas Nilsson höll en presentation som behandlade såväl samhällsbyggnadsprocessen som hur Åsbygden vuxit fram till vad det är idag. Presentationen fördjupade sig lite extra i planerna för Ås båthmamn och Blomsterhagen.

Strandparken till Ås båthamn får kommunalt huvudmannaskap och kommunen har tagit fram en viosion för området som är tänkt att bli en oas för hela Åsbygden, året om.

Läs mer om Strandparken Ås båthamn

 

Simon Östberg berättade också lite kort om det planprogram som ska tas fram för Centrala Ås där kommunen gärna vill ha ett tidigt dialogmöte för att ta reda på vad som är viktigt för Åsborna. Detta möte kommer att ske i form av en drop in där man kan komma och samtala med kommunens tjänstemän. Någon gång efter påsk blir mötet, vi kommer med mer information inom kort!

 

Här kan du del av Presentationen samt Frågor och svar från mötet

Meny