Vinterfiske

Närbild på en nyfångad röding på en fjällsjö i vintermiljö

Vintern erbjuder mängder av härliga utomhusaktiviteter däribland isfiske. I kommunen finns gott om fiskevatten och härliga arrangörer som vill ta med dig ut på ett bra vinterfiske.

Här har vi samlat några tips på vatten för dig som vill pimpla i vinter. Tipsen kommer från lokala ambassadörer i kommunen!

Vinterfiske

Vinterfiske

Almdalen

Hotagens naturreservat tillhör Europas sista vildmarker, med både gammelskog och ett pärlband av fiskevatten. Här har Svenska Turistföreningen ett mycket trivsamt besöksmål i form av Almdalens Fjällgård. Den ligger ungefär en mil från närmaste bilväg, och det finns fina fiskevatten åt alla väderstreck. Som dagstur rekommenderar vi Häbbersflyarna och närliggande Grubbvattnet.

Alsensjön

Bilturen runt Alsensjön bjuder inte bara på vackra omgivningar, utan också på ett förträffligt och lättill­gängligt fiske både sommar och vinter. Här har sport­fisket fått ett ordentligt uppsving de senaste åren, och inte minst när det gäller pimpel­fiske.

Bakvattnet

Krokoms kommun kan stoltsera med många vägnära fjällvatten, och ett av dessa är Bakvattnet. Här kan du enkelt vandra ned från campingen och uppleva ett fint fiske efter både röding och öring, och det är inte ovanligt med kilosfiskar. Den vackra utsikten över Ansättfjällen får du på köpet när du pimplar på isen vintertid.

Lill Brinnsjön

Lill-Brinnsjön ligger i Valsjöbyns FVO och nära bilväg. Lill-Brinnsjön är ett perfekt familjevatten bredvid väg med skog som omger sjön. Perfekt för en dags skogsbad. Sväng av väg 340 vid Toskströmmen mot Flinten och åk sen i ca 6-7 km tills du når skylten Lill-Brinnsjön. Här finns öring, röding och abborre. Vid sjön finns det även vindskydd. Fiskekort kan köpas lokalt.

Näldsjön

En vidsträckt sjö med massor av fina rastplatser och bra fiskeställen. Finns öring och ett fint bestånd av gädda och abborre.

Rengen

Rengen är ett fiskevatten som ligger i Valsjöbyn, nära väg 340. Ett bra fiskevatten för familjen. Klara dagar bjuds man på fina vyer mot norska fjällen. Följ skoterled som utgår från Valen Vandrarhem & Camping i ca 500 meter. Här finns öring och röding. Vid sjön finns det vindskydd. Fiskekort kan köpas lokalt i butikerna eller på Ifiske.

Rörvattnet och Lill-Kingen

Ett mycket lämpligt resmål för hela familjen, med boende och andra bekväm­ligheter nära fiskevattnet. Rörvattnet ligger på halva vägen av den 31 mil långa "Fiskevägen" mellan Krokom och norska Namsos, och här lönar det sig att fiska både sommar och vinter. På vintern rekommenderas rödingfiske i "Lill-Kingen". I Rörvattnet finns både öring och röding och även detta ett populärt och lättillgängligt isfiskevatten.

Åkersjön

Åkersjön hittar du i norra Krokom. Här är det lite av ett vintermecka och sjön bjuder på rent och klart fjällvatten med god tillgång på röding och öring. Här finns flera boendealternativ att välja mellan.

Isfiskearrangörer

Meny