Höstens charm

Korg med svamp.

Hösten är en fantastiskt vacker säsong, krispig och färgglad. Den bjuder på skolstart, tända ljus, friska soliga dagar och härligt höstregn.

En tjej sitter i ett jakttorn.

Jakt

I Krokoms kommun liksom i flera delar av vårt avlånga land är det dags för den heliga jakten, som är lite som startskottet för klivet in i hösten. Här finns det bra förutsättningar till oförglömliga jaktupplevelser. För dig som är intresserad så finns flera jaktarrangörer i kommunen som vill ta med dig och dina vänner på dessa upplevelser.


LÄS MER OM VÅRA JAKTARRANGÖRER HÄR

Kille på väg upp till ett rött hus längs en stig. Snö på marken.

Naturupplevelser

Hösten bjuder inte bara på spännande jakt. Skogen, fjällen och naturen går mot sitt bästa färgsprakande jag, och det finns nästan inget bättre än att få vara mitt i den. Ge dig ut på en tur i frisk och krispig luft, i skog och mark eller fjällandskap.

Glöm inte packa ner kaffetermosen, gott fika och sittunderlag när du ska ut på en tur i skog och mark. Kanske får du syn på en eller annan ätbar svamp (förhoppningsvis fler) som du plockar med hem för att ha på din toast. Eller ett gäng smarriga lingon att plocka med hem och ha i morgongröten? Kom ihåg att packa med något att plocka i. Fler tips om vad som kan vara bra att ha i ryggsäcken kan du läsa om i listan Utrustning på utflykten.


LÄS MER PÅ SIDAN VANDRA

LÄS MER PÅ SIDAN NATURUPPLEVELSER

En kvinna på knä på en yogamatta och slår i en gong-gong. Tända ljus på golvet.

Inomhusaktiviteter

Hösten kan på många sätt också vara lite ruggig, Kanske vill du hellre betrakta årstidens skiftning inifrån värmen. Kanske med en kopp varm choklad och hembakad bulle? Det finns några mysiga caféer i kommunen som du kan göra utflykt till och njuta av det där smarriga fikat en regnruskig höstdag. För öppettider, dag och tid, besök verksamhetens hemsida. I Caféekartan kan du se vilka som har säsongsöppet och vilka som har öppet under hela året.


För dig som vill aktivera dig lite en dag när det regnar så finns det förstås också några inomhusaktiviteter att sysselsätta sig med. Utmana familjen i en bowlingmatch, ta en yogakurs, låna en bok du velat läsa länge. Förkovra dig i den när du samtidigt njuter av den där goda lunchen eller fikat. Kanske kan du ge dig ut på en tur och besöka några av kommunens mathantverkare eller butiker.


LÄS MER OM CAFÉER I KOMMUNEN

LÄS MER OM AKTIVITETSFÖRETAG I KOMMUNEN

LÄS MER OM BIBLIOTEKTEN I KOMMUNEN

LÄS MER OM MATHANTVERKARE I KOMMUNEN

Läs mer om hantverkare och butik i kommunen

Tre personer på scen som spelar musik.

Evenemang

Missa heller inte att följa kommunens evenemangskalender, där kan arrangörer i kommunen själva fylla på med vad som händer just hos dem. En samlad kalender för hela kommunen. Du som arrangerar något publikt arrangemang, glöm inte att skicka in det till oss via formulär i kalendern.


LÄS MER OM EVENEMANGSKALENDERN

Gamla tidningsjournaler från 40- och 50-tal.

Att tänka på

Innan du planerar in ett besök, stäm av med respektive besöksmål och följ alltid rådande rekomendationer och direktiv gällande covid-19.

Meny