Nyheten har passerat sitt bäst före-datum

Café Hopp vann årets Guldkrok

Café Hopp

Under Krokoms Guldkväll lyfts kommunens hjältar fram, både enskilda personer och företag. Vinnare av Guldkroken blev i år Café Hopp.

– Det känns hedersamt, upplyftande och inspirerande att ha fått årets Guldkrok. Nu ska alla vi som jobbar på, deltar i och besöker Café Hopp fatta ett gemensamt beslut om hur vi på bästa sätt använder prispengarna, säger Helen Sjödin, diakon, och Hans Lindström, som båda arbetar med Café Hopp.

Under Krokoms Guldkväll riktas strålkastarna mot kommunens eldsjälar, guldstjärnor, framgångsrika ledare och duktiga kulturpersoner. Årets upplaga är den tolfte i ordningen och kvällen bjöd på mingel, mat, underhållning och härliga prisutdelningar. För underhållningen stod Jan Sundberg, Catwagon samt Mix och Olle. Konferencier var Peter Svensson som till vardags jobbar på Krokoms kommuns kommunikationsavdelning.

– Det är ett hedervärt och fantastiskt roligt uppdrag att få vara med och hylla pristagare som gjort skillnad för andra människor, näringsliv, kultur, föreningsliv - ja hela kommunen. Stor eloge till Louise Öhnstedt med projektgrupp som, vid sidan om sina ordinarie arbetsuppgifter, gör den här kvällen möjlig. Ikväll har en av våra 193 byar blommat ut genom att vara värd för den här galakvällen. Tack alla underbara människor i Laxsjö, säger Peter Svensson.

Totalt delade Krokoms kommun ut nio priser under kvällen och avslutningen var utdelningen av Guldkroken. Det är tuffa kriterier som ska uppfyllas och pristagarens insats bedöms utifrån ett hållbarhetsperspektiv. Det kan handla om förbättrad miljö, levande landsbygd, ekonomisk tillväxt, social sammanhållning, mångfald eller minimerad klimatpåverkan.

Vinnaren av Guldkroken blev Café Hopp. Motiveringen löd:

Från att ha börjat som en mindre träffpunkt för ensamma, har man nu utvecklat verksamheten till att både ge arbetsträning för personer som behöver ta sig vidare i livet samt att göra fler aktiviteter för att bryta isolering.

Promenader, handkraft, redskap för att må bra i vardagen, gemensamma luncher – det är några av sakerna som erbjuds; och alla är välkomna oavsett vilka förutsättningar man har eller var man kommer ifrån.

Det är en viktig mötesplats för personer som behöver få gemenskap och en kvalitét i vardagen för att skingra ensamheten.

Under kvällen delades ytterligare ett pris ut: Företagarnas val till Årets företagare i Krokoms kommun. Inab vann Årets företagare.

Samtliga pristagare

Guldkroken: Café Hopp
Guldstjärnan, Årets serviceföretag: Pimbua
Guldstjärnan, Årets serviceperson: Lena Alke
Kulturpris: Jannez
Ungdomskulturstipendium: Lovisa Holten
Ledarpris: Mina Wiklund och Peo Eriksson; Peter Lindberg (Krokom Dvärsätt IF)
Utvecklingsstipendium för ungdom: Thure Lindberg (Krokoms innebandy),
Albin Berg (Krokom Dvärsätt IF)
Årets eldsjäl: Elisabet Rombe, Kaxås
Tillgänglighetspris: Sandvikssjön Edsforsens Fiskevattenområdesförening
Företagarnas pris Årets företagare i Krokoms kommun: Inab, Industrianläggningar i Norrland AB

Tack till Laxsjö bygdegård för en fantastisk kväll!

Läs mer om Guldkvällen

Meny