Nyheten har passerat sitt bäst före-datum

Botvidgänget vann Guldkroken 2019

Botvidgänget tilldelas priset Guldkroken

Under Krokoms Guldkväll lyfts kommunens hjältar fram, både enskilda personer och företag. Vinnare av det mest åtråvärda priset Guldkroken blev i år Botvidgänget.

Den tionde upplagan av Krokoms Guldkväll genomfördes helt enligt planerna; god mat, underhållning med något för alla smaker och en spännande prisutdelning. Mats Hurtig, projektledare är supernöjd.

- Vi firar tio år med Krokoms Guldkväll. Det gör även Föllingehallen där denna härliga fest hålls. Vilka härliga pristagare och artister. Jag är jättenöjd, allt har fungerar verkligen bra och det är ett perfekt avslut för mig som projektledare för denna galakväll, säger en strålande glad Mats Hurtig.

Totalt delas elva priser ut under kvällen där höjdpunkten är utdelningen av Guldkroken. Det är tuffa kriterier som ska uppfyllas och pristagarens insats bedöms utifrån ett hållbarhetsperspektiv. Det kan handla om förbättrad miljö, levande landsbygd, ekonomisk tillväxt, social sammanhållning, mångfald eller minimerad klimatpåverkan.

Nominerade till Guldkroken i år var Krokoms Motorklubb, Ås Ridskola och Botvidgänget. Glädjen i salen var stor när vinnaren, Botvidgänget, presenterades. Motiveringen löd;

Med ett ständigt ökande publikantal sprider Botvidgänget skratt och kultur över hela kommunen och länet. Det är många som i samband med sommarens föreställningar får en viktig uppgift och en social samvaro som skapar och ger stolthet för den bygd man lever och verkar i.
Botvidgänget förenar och sätter Föllinge på kulturkartan.

Länk till sida med information om samtliga pristagare

Meny