Talangtävlingen Spotlight

Logotype med texten Spotlight

Spotlight är en tävling för alla ungdomar 13-20 år.

Om talangtävlingen Spotlight

Tävlingen genomfördes för första gången 2005 och har sedan dess återkommit årligen. Det är inte bara musik som får vara med utan alla som vill visa något från en scen eller ställa ut någon form av konst eller hantverk eller visa film.

Spotlight scenkonst - information och anmälan

Spotlight scenkonst

Via en deltävling i Krokom och en i Bergs kommun som genomförs under hösten 2019 utser en lokal jury finalbidragen. Finalen avgörs på Krokomshallen den 15 november. Man tävlar med ett bidrag som får vara max fem minuter långt. Går man vidare till finalen måste det vara samma bidrag som man visar upp.

Juryn består av tre personer under deltävlingarna och fem personer i finalen. Första pris är 5 000 kronor, andra pris 3 000 kronor och tredje pris 1 000 kronor.

Bedömningskriterier

  • Publikkontakt. Förmåga att förmedla sitt uttryck och budskap till en publik och få respons
  • Ambition. Graden av vilja, lust, framåtanda, energi och motivation. Hur väl förberett är inslaget? Hur presenteras det? Hur övertygande är inslaget?
  • Helhetsintryck. Bedömning av den totala upplevelsen

 

Anmälningen till 2019 års tävling är nu stängd

Spotlight konst och hantverk - information och anmälan

Spotlight konst och hantverk

Varje tävlande får tillgång till 1x1 meter och det gäller både hängande konst såväl som för bordsyta. Duk, dator och projektor finns på plats för dem som har film som bidrag.

Första pris är 5 000 kronor, andra pris 3 000 kronor och tredje pris 1 000 kronor.

12 bidrag utses via deltävlingar. Finalen går på Krokomshallen och juryn består av tre personer som alla är kunniga inom konst och hantverk.

Anmälningen till 2019 års tävling är nu stängd

Bilden visar en affisch med med text om Spotlight
Hjälpte informationen på sidan dig?