Tema inflyttning och tillväxt i Vårt Krokom nr 2

Långsiktig befolkningstillväxt är ett av kommunens övergripande mål. Fler invånare behövs för skatten och jobben – målet är 19 300 år 2040.

Men varför är det så viktigt med kommunal tillväxt? Här är två argument: För skatten: fler invånare som arbetar leder till högre skatteintäkter. Dessa intäkter är avgörande för att finansiera offentlig service som skolor, vård och infrastruktur. För jobben: Tillväxt skapar nya arbetstillfällen, vilket kan minska arbetslösheten och öka medelinkomsten bland invånarna.

Jag är särskilt glad för att vi både bygger bostäder och kommunala fastigheter; det hjälper företagen i lågkonjunkturen och ger oss möjlighet att bli 19 300 innevånare år 2040, säger Maria Jacobsson, S

I Vårt Krokoms första nummer för året kan du ta del av ett samtal mellan kommunstyrelsens ordförande Maria Jacobsson, S, och kommundirektör Tomas Jonsson om möjligheterna att utveckla Krokoms kommun. Du kan också läsa om några av våra nyckelpersoner när det kommer till att skapa förutsättningar för fler att bo och jobba i Krokoms kommun. Vi berättar också om våra bostadsbyggen som är på gång just nu. Det och en hel del annat finns att läsa i Vårt Krokom.

Här kan du bläddra i tidningen

Meny