Nyheten har passerat sitt bäst före-datum

Väl­kommen till vår nya hem­sida!

Bild på två flickor som står upp och ned på huvudet i en grön gräsmatta.

Nu har vi lanserat en ny hemsida. Den fungerar i alla enheter, har text på klarspråk och följer till­gänglig­hets­direktivet. Vi tycker att den är jättefin, vad tycker du?

Vår förra hemsida hade några år på nacken och den har tjänat väl. Den lanserades 2012 och alla vet hur branschen utvecklas från dag till dag. Våra krav på vår nya hemsida är:

  • Den ska fungera i alla enheter från dator till mobiltelefon. 60 procent av våra besökare surfar på hemsidan i en mobiltelefon.
  • Vår hemsida ska alltså vara till­gänglighets­anpassad och kunna användas av personer med olika funktions­hinder. Det är ett lagkrav. Den ska följa minst WCAG 2.0 AA (Web Content Accessibility Guidelines).
  • Informationen i text ska vara i klarspråk.

Förutom detta så vill vi såklart att den ska sticka ut från andra kommuners hemsidor. Den ska följa våra värdeord som är välkomnande, modig, nära och pålitlig.

En ny funktion som vi hoppas kommer att hjälpa dig som be­sökare är vanliga frågor och svar som följer med dig på varje sida. Klicka på fråge­tecknet nere till höger och ställ din fråga. Den lär sig själv vilka frågor som förväntas beroende på vilken sida man besöker, men den behöver lite tid att lära sig det. Med andra ord, om du besöker exempelvis förskola och skola så kommer den att visa vanliga frågor som rör just det området. Vi ser också vilka frågor ni besökare ställer som ni inte får svar på, och med tiden så kommer vi att kunna bygga upp en databas med frågor och svar som baserar sig på just de frågor som ni har ställt.

För att möta bland annat GPDR har vi metod och verktyg för att enkelt kunna spåra såväl bilder som sam­tyckes­avtal till bilderna som är publicerade.

Du kommer att upptäcka en rad olika sätt att navigera på vår hemsida. Vill du se en överblick så öppnar du webbkartan. Vi har under flytten av informationen rationaliserat bort tusentals sidor.

Vid en lansering så kan det vara vissa saker som inte riktigt hann bli klara. En sådan sak är e-postadresser till kontaktpersoner. Detta jobbar vi febrilt med för att få till, naturligtvis ska det gå att skicka e-post till de personer som vi hänvisar till under Kontakt.

Här kan du läsa om hur vi behandlar dina personuppgifter

Här kommer du till webbkartan

Här ser du vilka kakor webbsidan sparar i din webbläsare

Vad tycker du om vår hemsida?

Vi blir väldigt glada om du skriver vad just du tycker om vår nya hemsida.Meny