Två fjällvandrare och en hund i fjällmiljö sommartid

Vi söker hälso- och sjuk­vårds­personal, bistånds­hand­lägg­are och äventyrare!

Ett sommarvikariat med plats för äventyr och gratis boende

Inför sommaren behöver vi stärka upp vårt team men samtidigt vill vi att du ska få ut så mycket som möjligt av din vistelse hos oss i Krokoms kommun. Är du fiskare, vandrare eller cyklist? Nattuggla eller morgontupp? Välj ditt äventyrspaket med gratis boende under ditt sommarvikariat hos oss. Välkommen till Krokom!

Krokom - kommunen mitt i Jämtland

Upplev Jämtland och Krokom med milslånga vandringsleder, fantastiska fiskevatten och nervkittlande downhill på cykel i grann­kommunen Åre. Du väljer cykelpaket, vandringpaket eller ett fiskepaket med det som kan maxa din upplevelse.

Vi erbjuder en paketlösning med gratis boende när du gör minst 80% i minst 4 veckor hos oss mellan vecka 25 och 34. Vi är flexibla i schema­läggning så långt det går och försöker såklart tillgodose personliga önskemål. B-körkort är ett krav.

Cyklist i lantlig miljö

Arbetsuppgifter och kvalifikationskrav

Arbetsuppgifter och kvalifikations­krav

För arbete som distrikts­sköterska/sjuksköterska, arbetsterapeut eller fysio­terapeut krävs yrkes­legitimation.

I arbetsuppgifterna ingår ansvar att planera och genomföra hälso- och sjukvårdsåtgärder. Detta sker genom dina insatser direkt till person eller genom hand­ledning, delegering och uppföljning. Vi arbetar tillsammans med omvårdnads­personal på särskilt boende och i hemsjuk­vården samt inom kommunens LSS-verksamheter inom vård och omsorg. Du har en viktig roll i samarbete med övriga professioner kring individen.

För tjänsten som biståndshand­läggare krävs socionom examen och några års erfarenhet av bistånds­handläggning.

I arbetet ingår ansvar för att utreda och fatta beslut enligt gällande lagstiftning och genomföra upp­följningar. Du har en viktig roll i sam­verkan med övriga professioner och är en nyckelperson när det gäller vårdplanering.

B-körkort krävs för samtliga tjänster.

Vid samverkan med regionen används vårdplaneringssystemet Cosmic link. Dokumentation sker i journalsystemet VIVA.

Boende

Boende

Vi kommer att erbjuda boende med minst vandrarhemsstandard. Eget rum och badrum med tillgång till kök och tvätt. Egen stuga eller lägenhet kan också bli aktuellt.

Nordens bästa fiske!

Nordens bästa fiske!

Krokoms kommun erbjuder några av Nordens absolut bästa fiske­platser – och de flesta kommer du att få fiska helt gratis i. Från vid­sträckta fjäll till skogens trollska tjärnar och dundrande forsar. Öring, röding, gädda och harr – här finns drömfiskarna i de vackraste av omgivningar.

En person har fångat en fisk vid en fjälltjärn

Ta med både hunden och fiskespöt på fjäll­turen, så får du garanterat ett minne för livet. Fjällkedjan och dess vilda vatten finns bok­stavligen framför näsan på dig i vår kommun.

Här får du mer in­spi­ration om fiske­para­diset i Krokoms kommun

Fiske i fjällmiljö från en båt

Vandring

Vandring

Oavsett om du är proffs eller nybörjare inom vandring så kan du rikta in kom­passen mot Krokoms kommun. Vi kan stoltsera med en av Europas sista orörda skogs- och fjällområden, näm­ligen Hotagens naturreservat, där bara orken och tiden sätter stopp för äventyret.

Hotagens naturreservat är ett samiskt kultur­landskap som också är ett hem och arbetsplats för många samer i Krokoms kommun.

En människa, en hund och tält i fjällmiljö

Du får heller inte missa vårt berömda blomster­­fjäll An­sätten, dit människor från hela världen kommer för att botanisera bland vackra växter i storslagen miljö. Här kan du gå med eller utan guide - en upp­levelse som under hög­sommaren saknar motstycke.

Eller varför inte ta en tur upp på Önrun, en kort och lättsam vandring på 1,5 km upp till toppen, där du bjuds på en makalös pano­ramavy över skogs- och fjällandskap. Den som vill vandra längs utstakad led i magisk fjällmiljö har ett femtontal leder att välja på.

Vill du under din vandring uppleva en del av kulturhistorien? Ett måste är då en tur förbi häll­ristningarna i Glösa som skapats av människor för 6000 år sedan!

Vill du utforska omgivningen så har du även Åres fjällvärd runt hörnet! Möjligheterna är oändliga.

Här hittar du tips på vandringar i våra olika kommundelar

Tre personer och en hund på fjällvandring

Vill du flytta hit?

Vill du veta hur det är att bo hos oss? Läs berättelserna från våra 193 byar.

Det är det bästa som har hänt mig, det här var platsen jag hela tiden längtade till som liten, det är lugnt och skönt här.

Här nedan kan du läsa berättelser där flera har tagit steget och flyttat till någon av våra 193 byar. Välkommen till Krokoms kommun!

Berättelser från våra 193 byar

Vår värdegrund och din växtkraft

Vårt arbete ska genom­syras av våra värdeord

  • Välkomnande – Här är alla välkomna!
  • Modig – Vi har mod att anta utmaningar, vi tänker annorlunda och vi vågar fatta beslut.
  • Nära – Vi är tillgängliga och sätter dem vi är till för i första rummet.
  • Pålitlig – Vi är professionella, tänker långsiktigt och arbetar hållbart.

Vi gör plats för din växtkraft!

I vår kommun ska alla kunna vara med och påverka. Närheten och tryggheten människor emellan skapar förutsättningar för mod, idéer och glädje. Vår vision är att ge plats för växt­kraft – för företagare, familjer och för dig som medarbetare. Att jobba i Krokoms kommun innebär stora möjligheter att ut­vecklas. Vill du växa med oss?

Tre personer och en hund i vacker fjällmiljö

Medarbetarna har ordet

Ansökan

Sista ansökningsdatum:

Meny